29/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ξεκαθάρισμα» και στόπερ

      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Ο Αγγελος Αναστασιάδης καλείται να πάρει την πιο δύσκολη απόφασή του στη μέχρι τώρα θητεία του στον ΠΑΟΚ, αφού, όπως έχει ενημερώσει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας που είχε μαζί του στην προετοιμασία ή λόγω τραυματισμού είχαν μείνει Θεσσαλονίκη, αύριο θα τους γνωστοποιήσει -καλώντας ξεχωριστά τον καθένα στο γραφείο του- αν θα συνεχίσουν να προπονούνται με την πρώτη ομάδα.

 

«Να με φωτίσει η Παναγιά να μην αδικήσω κανέναν» δήλωσε με το γνωστό του στιλ ο 61χρονος τεχνικός κι απ’ ό,τι φαίνεται ήδη έχει κατασταλάξει στην απόφασή του για κάποιους. Πέραν του Κουλούρη που δεν έμπαινε από την αρχή σε αυτή τη διαδικασία, ο παίκτης που φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του είναι ο Κυριάκος Σαββίδης.

 

Ο 19χρονος μέσος, που εντυπωσίασε πέρυσι με την Κ20 και πήρε στο τέλος της σεζόν το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα, είχε πολύ καλή παρουσία σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια και θα του δοθεί η ευκαιρία και σε επίσημα ματς να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως από εδώ και πέρα το βάρος θα πέσει στο μοντάρισμα της ομάδας που στις 21 Αυγούστου θα κληθεί να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση από τα πλέι οφ στους ομίλους του Europa League. Η αρχή θα γίνει στο φιλικό με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο, το ερχόμενο Σάββατο.

 

Από κει και πέρα βέβαια, υπάρχουν και τα μεταγραφικά, με το βάρος να πέφτει στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ο Χουάν Ινσαουράλδε περιμένει ακόμη την κίνηση του «δικεφάλου», αλλά για να συμβεί αυτή, πρέπει ο παίκτης να πέσει στα οικονομικά δεδομένα που θέλει ο ΠΑΟΚ, ενώ σταντ μπάι είναι ο Κροάτης Ιβάν Ρούνιε της Νόρτζελαντ.

 

Ολοι περιμένουν τι θα πει ο Ιβάν Σαββίδης, που την Κυριακή είχε συνάντηση με τον Ζήση Βρύζα και συζήτησε μαζί του κυρίως για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην ΠΑΕ μετά τη συμφωνία με τον Ιάκωβο Αγγελίδη. Το πιθανότερο σενάριο, αν και ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει από την επαφή των δύο ανδρών, είναι ο Ζήσης Βρύζας να πάρει ρόλο τεχνικού διευθυντή και να αφοσιωθεί σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά το ποδοσφαιρικό τμήμα και τις επιλογές παικτών.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολύ μπλεγμένο στην αρχή του καλοκαιριού κεφάλαιο «τερματοφύλακες», φαίνεται πως ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, καθώς ο Σανθ Χακόμπο και τυπικά χθες πήρε την ταμπέλα του δανεικού στην Τενερίφη, ενώ ο Νίκος Μελίσσας οδεύει, επίσης με δανεισμό, στον Ηρακλή Ψαχνών.

 

Ο Παναγιώτης Γλύκος, που φαίνεται πλέον πιο διαλλακτικός στην προοπτική να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ, ο Σαρλ Ιτάνζ και ο Αστέριος Γιακουμής πιθανότατα θα συνθέσουν την τριάδα τερματοφυλάκων τη νέα σεζόν.

 

Scroll to top