29/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Αποκόμματα σε τάξη

 

Μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου των Οργανισμών που διαχειρίζονται τα δικαιώματα αναπαραγωγής των εκδοτών εφημερίδων, περιοδικών και διαδικτυακού υλικού, του PDLN (Press Database and Licensing Network), είναι πλέον ο ΟΣΔΕΛ. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ΑΔΥΑ (Αδειοδότηση Υπηρεσιών Αποδελτίωσης) από τον ΟΣΔΕΛ, το οποίο αφορά τις διαδικασίες είσπραξης και διανομής αμοιβής στους εκδότες Τύπου για την αναπαραγωγή του περιεχομένου των εντύπων τους μέσω εταιρειών αποδελτίωσης αποκομμάτων Τύπου. Τα μέλη του PDLN επιδιώκουν και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη απλών, αποτελεσματικών και λειτουργικών λύσεων στην αγορά των δημοσιευμάτων του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το πρόγραμμα ΑΔΥΑ του Οργανισμού. Η συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα τις απώλειες σημαντικών εσόδων για τους εκδότες Τύπου. Στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς αυτής επιχειρεί να παρέμβει ουσιαστικά ο ΟΣΔΕΛ.

 

Στη Φωκίωνος Νέγρη

 

fwkiwnos negrhΣτον πεζόδρομο του ετερόκλητου, έναν τόπο συνάντησης, το «καταφύγιο» για τους ταπεινούς, τους αστούς, τα «ρεμάλια» και τους διανοούμενους, τους αντισυμβατικούς και τους «καθώς πρέπει». Εκεί μας οδηγεί ο Νίκος Τριανταφυλλίδης μέσα από «Τα στέκια» που θα μεταδοθούν μεθαύριο (Ν ΕΝΑ, 19.15). Η Φωκίωνος με τα καλαίσθητα ζαχαροπλαστεία της, τα επιβλητικά της καφέ και τους ανοιχτούς, για κάθε γούστο, κινηματογράφους. Κι από την άλλη, η λαμπερή Φωκίωνος της «Κουίντας», η εκρηκτική Φωκίωνος του «Ιγκλού», η Φωκίωνος του τεντιμποϊσμού, της αμφισβήτησης και των ροκάδων. Μια γειτονιά που ζει με πάθος τις αντιφάσεις της κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του εμβληματικού σκύλου που δεσπόζει στο κέντρο της παρατηρώντας στωικά ένα διαρκές σουλάτσο ανθρώπων και εποχών. Ενας δρόμος που μοιάζει με πολύχρωμο ψηφιδωτό ορίζοντας ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς για το σύγχρονο αστικό τοπίο. Οι τεντιμπόις μπορεί να έγιναν ευυπόληπτοι άντρες και κάποιοι ροκάδες ίσως να φόρεσαν γραβάτες. Τα μαγαζιά άλλαξαν, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες τους. Η Φωκίωνος, ωστόσο, μέσα από τη γοητεία των αντιθέσεών της είναι ακόμη εδώ, στην καρδιά της πόλης με τα υπόγεια νερά του μπαζωμένου ρέματός της να ταράζουν καθετί συμβατικό.

 

 

Λάκης επί δύο

 

lazopoulos

 

 

Και πάλι από τον ALPHA θα χτυπήσει τη νέα τηλεοπτική σεζόν ο Λάκης Λαζόπουλος. Τα στελέχη του καναλιού της Κάντζας ήρθαν σε συμφωνία με τον γνωστό δημιουργό, ο οποίος μάλιστα θα ξαναχτυπήσει διπλά. Ο Λάκης Λαζόπουλος συμφώνησε και τη νέα τηλεοπτική περίοδο θα παρουσιάζει ένα μηνιαίο πανηγυρικό «Αλ Τσαντίρι νιουζ», αλλά και μία νέα παραγωγή-έκπληξη που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015. Τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού κρατούν για την ώρα κλειστά τα «χαρτιά» τους ως προς τη συγκεκριμένη παραγωγή.

 

 

 

Τρισδιάστατος Αύγουστος

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Nova εφοδιάζει το πρόγραμμά της τον Αύγουστο με ταινίες τριών διαστάσεων (3D). Μέχρι και τις 31/8, κάθε Κυριακή στις 19.00, θα μεταδίδεται μία ταινία για μικρούς και μεγάλους. Η αρχή θα γίνει στις 3/8 με τα συναρπαστικά «Αεροπλάνα» μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, με τις φωνές του Γιώργου Καπουτζίδη και της Ντορέτας Παπαδημητρίου. Ακολουθεί στις 10/8 η ατμοσφαιρική, μυθική περιπέτεια «Χόμπιτ: Ενα αναπάντεχο ταξίδι», με τον Πίτερ Τζάκσον να δημιουργεί νέους ονειρικούς κόσμους. Ενα 11χρονο αγόρι γίνεται ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Paranorman: Μια μεταφυσική ιστορία», που έρχεται στις 17/8, επίσης μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Οι Νοva 3D προβολές συνεχίζονται στις 24/8 με την περιπέτεια φαντασίας «Χάνσελ και Γκρέτελ: Κυνηγοί μαγισσών». Και το τρισδιάστατο αυγουστιάτικο ταξίδι θα ολοκληρωθεί με το «Βρέχει κεφτέδες 2» σε πρώτη 3D προβολή και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Πρόκειται για μια ταινία με απολαυστικούς χαρακτήρες, έξυπνο χιούμορ και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

[email protected]

 

Scroll to top