Ebola-ios

30/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη στη Βρετανία για τον Έμπολα

Η επιτροπή αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, γνωστή και ως Cobra, συνεδριάζει για την απειλή που συνιστά ο ιός στη Βρετανία.
      Pin It

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε στο BBC ότι εντός της ημέρας θα προεδρεύσει της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Έμπολα.

Ο υπουργός είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού στη χώρα και κανένας Βρετανός υπήκοος δεν έχει πληγεί, αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη σοβαρότητα το ζήτημα.

Την 1η Ιουλίου, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Βρετανούς γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για τα συμπτώματα του Έμπολα κυρίως σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Δυτικής Αφρικής ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας της ανησυχίας για την επιδημία του Έμπολα.

Η ανησυχία εντάθηκε ύστερα από τον θάνατο ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος είχε ταξιδέψει μέσω ενός κομβικού αεροδρομίου της Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε ο Χάμοντ στο BBC, η κυβέρνηση είναι «απολύτως επικεντρωμένη» στην αντιμετώπιση της απειλής που συνιστά ο ιός Έμπολα, περιλαμβανομένης της «λήψης προληπτικών μέτρων είτε στη Βρετανία είτε για την προστασία των υπηκόων μας στην πληγείσα περιοχή».

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας στο Μπέρμιγγχαμ υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό, αλλά τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top