Pin It

Οχι πως πρόκειται να αλλάξει τίποτε, πάντοτε θα υπάρχει η… δημοσιογραφία εκείνη, το… λειτούργημα θα έλεγα καλύτερα, αυτό που θα κάνει πρωτοσέλιδα, ειδήσεις σαν εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, για μία νεαρά που συνελήφθη με λίγο χασίς στην κατοχή της και είχε την ατυχία να είναι κόρη διάσημου προσώπου. Με την αφορμή αυτή εξέδωσε ανακοίνωση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). «Με αφορμή την απαράδεκτη προβολή, κυρίως από ιστοσελίδες, της σύλληψης νεαρής με μικροποσότητα κάνναβης, επισημαίνει προς όλους όσοι δηλώνουν –και θέλουν να θεωρούνται– δημοσιογράφοι, ότι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κανόνες που δεν επιτρέπουν στη δημοσιογραφία να καταδικάζει έναν άνθρωπο πριν αυτός δικαστεί από τη Δικαιοσύνη. Φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε οι δημόσιοι λειτουργοί που αποκάλυψαν το όνομα της συλληφθείσας στους ειδικούς του κιτρινισμού, οι οποίοι με τη σειρά τους –με σχόλια κοινωνικού κανιβαλισμού– έδωσαν στη δημοσιότητα την κατά την άποψή τους σημαντική «είδηση». «Η δημοσίευσις», σύμφωνα με τη ρήση του Μάγερ που είναι αναρτημένη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, «είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης». Κάποιοι όμως δεν την αντιλαμβάνονται ως μέσον αλλά ως όπλο εναντίον αντιπάλων, δημιουργώντας μια στρεβλή αντίληψη για την έννοια της Ενημέρωσης». Σωστά όλα αυτά που λέει η ΠΟΕΣΥ κι εδώ δεν χωρούν ούτε «αλλά» ούτε και «μήπως».

 

Ψηφιακό ΕΣΡ…

 

Τελευταία συνεδρίαση για το ΕΣΡ η χθεσινή, η τελευταία πριν από τις διακοπές. Εξ ου και η… κούραση, η απουσία αποφάσεων. Ούτε καν πολλά πρόστιμα δεν είχε, μόνο τα συνηθισμένα για το Nickelodeon, 15 και 25 χιλιάδες ευρώ επειδή παρουσιάζει διαφημίσεις παιχνιδιών σε ακατάλληλες ώρες, πολύ νωρίς δηλαδή, την ώρα που παρακολουθούν το (παιδικό) κανάλι και παιδιά. Σχήμα οξύμωρον, σύμφωνοι. Οσο για τον συνηθισμένο πελάτη του ΕΣΡ, τον Real FM, αυτή τη φορά τη γλίτωσε με μία απλή σύσταση. Προηγήθηκε καταγγελία από ιδιώτη για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, για τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο ταλαντούχος -αν μη τι άλλο- ραδιοφωνικός παραγωγός. Το συμβούλιο προχώρησε σε σύσταση λοιπόν και είναι σίγουρο πως ο Γιώργος Τράγκας θα το λάβει σοβαρά υπόψη του από τον Σεπτέμβριο που ξεκινάει και πάλι εκπομπές.

 

Αδεια για ραδιοφωνική εκπομπή πήρε και η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Ευλόγησον. Σημειώστε, τέλος, και την άδεια που έδωσε το ΕΣΡ ώστε κάποια περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή. Το Super TV, το Εγνατία TV, το Xanthi Channel, το ΣΑΤ TV (Νομός Σάμου) και το «Πρωινή TV» (Νομός Καβάλας). Τελειώνει ο αναλογικός κόσμος, σε λίγο όλα θα είναι ψηφιακά.

 

…και ψηφιακή Αττική

 

Αύριο τα μεσάνυχτα, 1η Αυγούστου ξημερώματα δηλαδή, η Αττική γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακή μια και πραγματοποιείται το δεύτερο «περιοχικό» switch–off του αναλογικού σήματος. Ετσι, 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Πρόσβαση αποκτούν οι τηλεθεατές του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων. Παράλληλα, τα κέντρα εκπομπής «Υμηττός» και «Αίγινα» που μεταδίδουν ήδη ψηφιακά τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα εκπέμπουν πλέον σε νέες συχνότητες. Επομένως, όλοι οι τηλεθεατές συμμετέχουν σε αυτή τη μετάβαση, ακόμα κι εκείνοι που βλέπουν ήδη ψηφιακά, οπότε χρειάζεται να πραγματοποιήσουν «αυτόματο συντονισμό» στην τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή τους. Στο www.digea.gr μπορούμε να δούμε τη διαδικασία του αυτόματου επανασυντονισμού.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top