Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Με «απόλυτα ειλικρινή διάθεση» και στόχο μέσα από τον διάλογο να προκύψουν συγκλίσεις και κοινός τόπος για τη διαμόρφωση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης προσέρχεται η ΔΗΜΑΡ στη σημερινή πρώτη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ως βάση της συζήτησης εκ μέρους της Αγίου Κωνσταντίνου τίθενται τα δώδεκα σημεία που είχε ο Φώτης Κουβέλης στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τα οποία είναι μεταξύ άλλων: η αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή στο ευρώ, η αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, χωρίς μονομερείς ενέργειες, η φορολογική μεταρρύθμιση, με στόχο ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας, η θέσπιση ενός ειδικού προγράμματος για τη μείωση της ανεργίας, ένα νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων με επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

 

Προστασία του δημόσιου συμφέροντος

 

Επίσης η δημιουργία μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η θετική στάση στις αποκρατικοποιήσεις όταν αυτές εντάσσονται σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον με εξαίρεση την ιδιωτικοποίηση του νερού και των δικτύων και οι εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο πολιτικό σύστημα.

 

Αναφερόμενος στο σημερινό ραντεβού στη Βουλή, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε ότι ο στόχος της έναρξης της διαβούλευσης είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση με προοδευτικές πολιτικές και συμμαχίες «με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο».

 

«Θα γίνει διάλογος, ο οποίος δεν θα είναι προσχηματικός, για να δούμε τις συμφωνίες και τις διαφωνίες και τη δυνατότητα για συνθέσεις πάνω σε διάφορες θέσεις», τόνισε στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε κυβερνήσεις με τη Ν.Δ. και τις συντηρητικές πολιτικές.

 

«Πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι να βρούμε λύσεις οι δυνάμεις που δεν θέλουμε κυβέρνηση με τη Δεξιά», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά να διερευνήσουν από κοινού ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο σε προγραμματική βάση.

 

Scroll to top