Paok-proponisi

31/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το στοίχημα της επίθεσης

Το βάρος από το ρίσκο του συλλόγου να μην αποκτήσει άλλο καθαρόαιμο φορ πέφτει στον Αγγελο Αναστασιάδη, που έχει δείξει ότι μπορεί και επικοινωνεί πολύ καλά με παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συλλόγου και βγάζει από μέσα τους ό,τι καλύτερο έχουν.
      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Παρ’ ότι δεν έκανε και την καλύτερη σεζόν του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποτελεί για τον ΠΑΟΚ έναν παίκτη σημείο αναφοράς της ομάδας και ο Ιβάν Σαββίδης απέρριψε προτάσεις για πώλησή του.

 

Ιδια στάση κράτησε η ΠΑΕ και για τον Στέφανο Αθανασιάδη, με τον οποίο υπάρχουν διαπραγματεύσεις για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του και, παρ’ ότι δεν έχει επέλθει ακόμη οριστική συμφωνία (οι δύο πλευρές είναι πάντως σε καλό δρόμο), ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης του 25χρονου φορ, επειδή έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον «δικέφαλο».

 

Παράλληλα, φρόντισε να «δέσει» τον Ευθύμη Κουλούρη με νέο τετραετές συμβόλαιο και ρήτρα 7,5 εκατ. ευρώ, στήνοντας… τοίχο μπροστά από τις Σειρήνες γερμανικών συλλόγων που τον περιτριγύριζαν το τελευταίο διάστημα.

 

Και για τους τρεις παίκτες, που αποτελούν ο ένας τη συνέχεια του άλλου στην επίθεση της ομάδας, υπάρχει πολύ θετική άποψη και από τον Αγγελο Αναστασιάδη, σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που δεν έχει εισηγηθεί την απόκτηση άλλου φορ.

 

Ο Αθανασιάδης είναι ο βασικός φορ της ομάδας, ο Κουλούρης, ο φέρελπις νεαρός που είναι απαραίτητο να πάρει ένα σημαντικό αριθμό συμμετοχών για να εξελιχθεί και ο Σαλπιγγίδης ο έμπειρος επιθετικός που μπορεί να παίξει και στην κορυφή και στα άκρα. Κλάους και Σάλπι έχουν διατελέσει και αρχηγοί και αυτό σημαίνει πολλά.

 

Μπορούν, όμως, να σηκώσουν… στα πόδια τους όλο το βάρος του σκοραρίσματος που έχει ανάγκη μια ομάδα του επιπέδου τού ΠΑΟΚ;

 

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον σύλλογο που ήδη πήρε ένα ρίσκο να μην αποκτήσει άλλο καθαρόαιμο φορ. Το βάρος πέφτει στον Αγγελο Αναστασιάδη, που έχει δείξει ότι μπορεί και επικοινωνεί πολύ καλά με παίκτες που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συλλόγου και βγάζει από μέσα τους ό,τι καλύτερο έχουν.

 

Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και τώρα, ειδικά στην περίπτωση του Σαλπιγγίδη που ο ίδιος είχε αναδείξει όταν έκανε τα πρώτα βήματά του στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης ποντάρει στον 61χρονο τεχνικό για να επέλθει η αφύπνιση του «Σάλπι», αφού μεταξύ τους υπάρχει η σχέση πατέρα-γιου. Ας θυμηθούμε μόνο πως όταν είχε πρωτακουστεί το σενάριο για επιστροφή του Σαλπιγγίδη από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ, προκαλώντας τις γνωστές εντάσεις στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, ο Αναστασιάδης είχε βγει δημόσια σε τηλεοπτική συνέντευξη για να απλώσει ασπίδα προστασίας στον παίκτη. Η ατάκα του «ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚτσής που δεν θέλει τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ;» είχε εκτιμηθεί δεόντως από τον διεθνή επιθετικό.

 

Scroll to top