31/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν πάω πουθενά, πουθενά…

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Μόλις είχε μπει ο Ιούνιος και ο Γιάγια Τουρέ είχε ανοίξει μόνος του την πόρτα της φυγής από τη Μάντσεστερ Σίτι. «Δεν με σέβονται, εγώ δεν μπορώ να μείνω άλλο σε αυτή την ομάδα», έλεγε ο κεντρικός χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού και από κοντά συνηγορούσε ο μάνατζέρ του, ο Ντμίτρι Σέλουκ. Με αφορμή ότι ο σύλλογος της Αγγλίας δεν του έκανε δώρο και τούρτα για τα γενέθλιά του, ο Σέλουκ έπεισε τον Τουρέ πως θα έχει σπουδαίες προτάσεις και πως είναι ώρα να φύγει από την Αγγλία.

 

Τα πράγματα, όμως, δεν τους ήρθαν βολικά. Κατ' αρχάς, η Σίτι δεν θα δεχόταν ποτέ να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της για ένα ποσό κάτω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Ισως λέμε και λίγα.

 

Ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή στο τέλος της περιόδου τον επηρέασε και στο Μουντιάλ. Χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων, ο Γιάγια δεν μπόρεσε ποτέ να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας για τον αποκλεισμό από την Ελλάδα στη φάση των ομίλων, χρεώνεται σε αυτόν. Ταυτόχρονα, ανασταλτικός παράγοντας για κάθε ενδιαφερόμενο είναι η ηλικία. Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού έχει πατήσει τα 31 και σίγουρα δεν έχει πολλά χρόνια καλού ποδοσφαίρου μπροστά του. Οι φήμες στις αρχές του καλοκαιριού έλεγαν πως η Παρί Σεν Ζερμέν έχει συμφωνήσει μαζί του. Μόνο που τώρα αποδεικνύεται ότι οι Γάλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν στη Μάντσεστερ Σίτι 60.000.000. Ποιοι, αυτοί που σκορπάνε τα χρήματα για μεταγραφές σαν… στραγάλια.

 

Ο καιρός πέρασε και φτάσαμε στα τέλη Ιουλίου. Ο Γιάγια Τουρέ όχι μόνο δεν είχε προτάσεις, ούτε καν κρούσεις. Οι σπουδαίοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν ασχολούνται πια μαζί του και κάπως έτσι φτάσαμε στις πρόσφατες δηλώσεις του Αφρικανού: «Ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Απλά τόσον καιρό παρέμενα σιωπηλός, ώσπου πήρα την απόφασή μου. Παραμένω στη Μάντσεστερ Σίτι για όσα χρόνια γίνεται»! Κυβίστηση κανονική από τον Γιάγια! Κωλοτούμπα λαϊκιστί…

 

Μάλιστα, ο άσος της Σίτι έκανε και τα… πλάνα του για τη νέα σεζόν: «Το πιο δύσκολο ήταν να καταφέρω να συγκεντρωθώ στις υποχρεώσεις μου (μην ξεχνάμε πως έχασε και τον αδερφό του Ιμπραΐμ). Φέτος αναμένω μια φανταστική χρονιά. Εχουμε ενισχυθεί σημαντικά και βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ».

 

Μεγάλη η μεταστροφή στα όσα πίστευε προ διμήνου. Τότε που έλεγε ότι «τίποτα δεν μπορεί να με κρατήσει στο Μάντσεστερ». Η ανάγκη βλέπετε…

 

Scroll to top