31/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εξι υποψήφιοι για τα 76 στρέμματα της Ακτής Βουλιαγμένης

      Pin It
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το «φιλέτο» της Ακτής Βουλιαγμένης διεκδικούν έξι σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες αποσφραγίστηκαν προχθές. Ωστόσο δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να προκύψει μια μεγάλη συμμαχία. Στον διεθνή διαγωνισμό που διενεργείται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), δεσμευτικές προσφορές κατάθεσε η ένωση εταιρειών «APOLLO INVESTMENT HOLDCO και LYVARIAN TRADING LIMITED». Πρόκειται για joint venture, συνεργασία του αραβικών συμφερόντων νέου επενδυτικού σχήματος στο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, Jermyn Street (Apollo), και της εταιρείας Lyvarian, που φέρεται να εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση. Από την άλλη πλευρά, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ κατέθεσε ξεχωριστή προσφορά.

 

Οι άλλοι τέσσερις ενδιαφερόμενοι είναι η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, της οικογένειας του βιομήχανου Οδυσσέα Κυριακόπουλου, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., του ομίλου Λασκαρίδη, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει και ο Β. Θεοχαράκης (Ξενοδοχείο «Μ. Βρεταννία»), η «Βλ. Σταθοκωστόπουλος – Porto Thermes Resorts & spa s.a.» και η «Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών ΑΒΕΕ και Αναστάσιος Α. Δράκος».

 

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο μισθωτής θα καταβάλει εφάπαξ ένα εκατ. ευρώ και στη συνέχεια το ετήσιο μίσθωμα υπολογίζεται σε ποσοστό 15% επί του τζίρου, με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, με βάση την τελική προσφορά. Η διάρκεια μίσθωσης της ακτής είναι 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον πέντε έτη. Η Ακτή Βουλιαγμένης βρίσκεται στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης του Ν. Αττικής και έχει έκταση 76 στρέμματα μέχρι την οριογραμμή του αιγιαλού.

 

Α.Σπ.

 

Scroll to top