Pin It

«Κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών, αυτών των δολοφόνων αμάχων και παιδιών» απαίτησαν πάνω από 2.000 άτομα, που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν κατά της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα. Ακολούθησε πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία όπου ακούστηκαν αντιαμερικανικά συνθήματα που καταγγέλλουν την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ στην ισραηλινή κυβέρνηση.

 

Στο μέτωπο της πορείας, μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Ελλάδας, κρατώντας μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία, φώναζαν στα αραβικά: «Τις ζωές μας τις χαρίζουμε στην Παλαιστίνη, ο νεκρός είναι ο αγαπημένος του Θεού», εξοργισμένοι με τη σφαγή και ανήσυχοι για τις τύχες συγγενών και φίλων τους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην αποκλεισμένη περιοχή. Ανάμεσά τους και ο Γιασίν από τη Γάζα, ο οποίος έζησε από κοντά τις προηγούμενες θηριωδίες των Ισραηλινών εκεί, υποστήριξε αγανακτισμένος: «Αυτό ήταν το χειρότερο, σκότωσαν τόσους και στο Ισραήλ κάνουν πάρτι. Σε τι φταίει ο λαός;»

 

Από πίσω ακολουθούσαν μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, των αναρχοσυνδικαλιστών, καθώς και άλλων αλληλέγγυων φορέων και οργανώσεων, με πλακάτ και πανό που έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

 

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστίνιων Εργαζομένων, Μιχιάρ Εκταμί, ο οποίος δήλωσε: «Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι προς όφελος του κατακτητή. Δεν αρμόζει στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τη στάση της».

 

Πέτρος Γκόγκος

 

Scroll to top