01/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολες οι συναυλίες Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

Από χέβι μέταλ και έθνικ μέχρι τη Lady Gaga

Κάντε έγκαιρα τον προγραμματισμό σας, διότι οι διακοπές κάποτε τελειώνουν.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Θα σκέφτεστε νησιά, θάλασσες και διακοπές τώρα, είμαι σίγουρος, κάντε όμως ένα διάλειμμα να σας πω για τις ξένες συναυλίες του διμήνου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Ναι, έχουν ανακοινωθεί κάποια ονόματα και για τον Αύγουστο, σπάνιο φαινόμενο αυτό ακόμα και για περιόδους ευημερίας, πολλώ δε μάλλον τώρα που περνάμε όσα περνάμε με τα οικονομικά μας. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στον κατάλογο και σημειώστε όσα σας ενδιαφέρουν, ώστε να κάνετε έγκαιρα τον απαραίτητο προγραμματισμό.

 

■ 1/8 Ηim (Stage Vol.1)

 

Οι φίλοι του χέβι μέταλ δεν πάνε διακοπές; Πάνε, φυσικά, αλλά τις διακόπτουν αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν live ένα καλό όνομα. Φινλανδοί οι Him, παίζουν ένα σκληρό και μελοδραματικό, θα έλεγα, ροκ. Αρέσει στην Ελλάδα, η οποία γοητεύεται από κάτι τέτοια σκοτεινά και βόρεια. Απόψε είναι, μην μπερδευτείτε.

 

■ 8/8 Placebo (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)

 

Αυτοί κι αν έχουν φαν στην πατρίδα μας. Ο Brian Molko και η παρέα του, συχνοί επισκέπτες μας, συνεπαίρνουν τους πιτσιρικάδες οπαδούς της ροκ. Οι Placebo μεγαλώνουν, το κοινό τους ωστόσο παραμένει κατά έναν παράδοξο τρόπο στην ίδια ηλικία. Ροκ, εγγλέζικο.

 

■ 17/8 David Guetta (Μύκονος)

 

Ξεχάστε για ποιο νησί μιλάμε και σκεφτείτε έναν από τους μεγαλύτερους Dj’s, τον Ντέιβιντ Γκέτα, να παίζει σε ένα από τα ομορφότερα club της Μεσογείου, το «Cavo Paradiso». Οπότε αλλάζουν τα δεδομένα, αξίζει ένα μονοήμερο ταξίδι μόνο και μόνο γι’ αυτή τη βραδιά.

 

■ 30/8 Anathema (Stage Vol.1)

 

Επιστροφή στο κλεινόν άστυ με death metal; Χμ… Το πιστό τους κοινό, όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Αγαπημένο μας συγκρότημα και αυτό, τακτικοί στα μέρη μας επίσης, κατάγονται από το Λίβερπουλ.

 

■ 2/9 Nick Waterhouse (Gagarin)

 

Ηταν να τον δούμε και στο φεστιβάλ του Εν Λευκώ αλλά την τελευταία στιγμή η εμφάνισή του ακυρώθηκε. Τώρα θα είμαστε πιο τυχεροί ελπίζουμε, ώστε να απολαύσουμε swing, rock & roll και soul από έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη που γοητεύεται από το ρετρό και το vintage.

 

■ 11/9 Luz Casal (Ηρώδειο)

 

Ωραία βραδιά αυτή. Ηρώδειο, ιδανικό Ηρώδειο, με τη Λουθ Καζάλ, την τραγουδίστρια που μάγεψε τον Αλμοδόβαρ. Θα δημιουργηθεί μια λάτιν ατμόσφαιρα στο live, θα υπάρχει πάθος και έρωτας. Η Ιβηρική θα έχει την τιμητική της.

 

■ 12/9 Vanessa Mae (Ηρώδειο)

 

Και από τον έρωτα περνάμε στο θέαμα και το life style. Περνάει καλά η Βανέσα Μέι στη χώρα μας και, ειδικότερα, στο Ηρώδειο. Και ακόμα πιο ειδικά τους Σεπτέμβριους, όταν και παίρνει το βιολί της και καταφθάνει σχεδόν κάθε χρόνο. Κλασική μουσική για όλα τα γούστα, από ένα κορίτσι που πουλάει και την ομορφιά της (και καλά κάνει).

 

■ 13/9 Happy Festival (Τεχνόπολη)

 

Μια και είμαστε όλοι μέσα στο κέφι, το φεστιβάλ… ευτυχίας έρχεται να «δέσει». Χρειάζεται η εξωστρέφεια όμως. Και είναι ένα φεστιβαλάκι με καλά ονόματα στο line up του: Cuba Beats All Stars (από μέλη των Orishas), Club De Belugas feat, Brenda Boykin (nu jazz με πολλά ρετρό στοιχεία) και Metastaz (σε ήχους dub). Μαζί τους και οι «δικοί» μας Σπύρος Γραμμένος, Gadjo Dilo και Penny & the Swingin’ Cats.

 

■ 13/9 Omar Souleyman (Gagarin)

 

Ηταν να παίξει τον Μάρτιο, αλλά ακυρώθηκε η συναυλία του. Eτσι, θα ακούσουμε έξι μήνες μετά τις μουσικές και τα τραγούδια του, ένα χαρμάνι συριακών, τούρκικων, ιρακινών και κουρδικών ήχων, παραδοσιακών μεν, αλλά ηλεκτρονικά «πειραγμένων». Μοιάζει λίγο με πανηγύρι η φάση. Αν αξίζει; Τι να σας πω…

 

■ 13/9 Paradise Lost (Stage Vol.1)

 

Ξανά χέβι μέταλ, πάλι το ίδιο κοινό, αντίστοιχος και ο ήχος. Δεν είναι κακοί, χώρια πως διαθέτουν στο ισοζύγιό τους τα απαραίτητα εμπορικά υλικά, ώστε να αρέσουν σε ένα ευρύτερο κοινό.

 

■ 19/9 Lady Gaga (Ολυμπιακό Στάδιο)

 

Η μεγαλύτερη συναυλία του φθινοπώρου, αυτή στην οποία θα μαζευτεί όλο το τηλεοπτικό life style. Μέτρια και βαρετή η Lady στη σκηνή, δεν αξίζει ούτε καν ως θέαμα. Oμως, αν έρχεται η Lady Gaga στη χώρα σου, όπως και να το κάνεις, αποτελεί γεγονός. Και όχι μόνο για τα μεσημεριάτικα πάνελ, τα οποία ούτως ή άλλως θα το «ξεσκίσουν» το θέμα…

 

■ 25/9 Sivert Hoyem (Stage: Volume 1)

 

Aλλος ένας αγαπημένος μας «σκοτεινός» καλλιτέχνης. Ο τραγουδιστής των Madrugada θα παίξει όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες πόλεις της επαρχίας.

 

■ 26/9 Ludovico Einaudi (Ηρώδειο)

 

Τον είδαμε τον Εϊναούντι πριν από μερικούς μήνες στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής και -ειλικρινά- μαγευτήκαμε. Αποτελούσε θέμα χρόνου επομένως η επανεμφάνιση του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη και πιανίστα. Eνας από τους πιο ενδιαφέροντες και άξιους συνθέτες της εποχής μας με κινηματογραφικές μελωδίες. Μην τον χάσετε.

 

■ 29/9 Νταλάρας, Dulce Pontes, Noa (Ηρώδειο)

 

Eνα «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, ρεμπέτικα, φλαμένκο, φάδος, σεφαραδίτικες μπαλάντες αλλά και μπλουζ. Oλες οι φυλές της Μεσογείου, ένα πρόγραμμα για «τις χαρές, τα όνειρα, τα παράπονα, τους έρωτες, τις μικρές και τις μεγάλες αγάπες, τον τόπο μας, αλλά και τη μεγάλη κοινή μας πατρίδα της Μεσογείου, όπως μας τα δίδαξαν οι δάσκαλοί μας». Εντάξει; O,τι πείτε.

 

[email protected]

 

Scroll to top