Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Να λοιπόν που η ελληνική μυθοπλασία δείχνει να επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση. Και καλά ο ανθηρός οικονομικά ΑΝΤ1, ο οποίος διαθέτει τη δυνατότητα να παίξει δυνατά το χαρτί των ελληνικών σίριαλ, κάτι αντίστοιχο σκέφτονται όμως και στο Mega, παρά τις δυσκολίες που περνούν στη Μεσογείων. Επιτέλους, μήπως και γλιτώσουμε από τα τούρκικα σαπούνια αλλά και τα τηλεπαιχνίδια… γνώσεων, αυτά που έχουν κατακλύσει τα νυχτερινά προγράμματα και ζητούν από τους τηλεθεατές να ανακαλύψουν μία λέξη ώστε να κερδίσουν 200 και 300 ευρώ.

 

Ο Γιάννης Λάτσιος πάντως, διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, δείχνει πολύ χαρούμενος. Λογικό, ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές. Και εξήγησε πως στο φετινό πρόγραμμα το κανάλι θα επενδύσει πολύ στην prime time ζώνη τού 9 με 11 το βράδυ. Καθημερινά στις 9 θα προβάλλεται η νέα σειρά «Συμμαθητές» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου με τους Παύλο Χαϊκάλη, Μάριο Αθανασίου, Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερό Κατσούλη κ.ά. Δύο φορές την εβδομάδα θα βλέπουμε κι ένα σίριαλ που έγινε… σίριαλ μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματά του. Οι «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα, με τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Νίκο Μουτσινά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ακόμα δύο σειρές προγραμματίζονται για εκείνη τη ζώνη. Η δραματική «Εκδρομή», ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη, η οποία θα πουληθεί και σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και το «Turkish for Beginners», χωρίς ακόμα ελληνικό τίτλο. Τέσσερις καινούργιες σειρές δεν είναι κακή σοδειά, έτσι; «Οι σειρές είναι σε εξαιρετικά οικονομικά πλαίσια» είπε ο Γιάννης Λάτσιος, «οι συνθήκες άλλωστε της αγοράς δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα. Υπάρχει οικονομική αύξηση στο πρόγραμμα, αλλά πάντα σε λογικό επίπεδο». Οσο για το lead in πριν από το δελτίο ειδήσεων (που πέρυσι βγήκε 1ο στη γενική κατάταξη αφήνοντας πίσω του το Mega), ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, οπότε παραμένει το «Μπρούσκο».

 

Στα υπόλοιπα του προγράμματος, συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους οι σατιρικές εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Ολα», καθώς και τα σόου «The Voice», «Dancing With The Stars» και «Your Face Sounds Familiar». Θα προστεθεί δε κι ένα καινούργιο, το «Splash». «Είμαστε περήφανοι για τα πολύ καλά ψυχαγωγικά σόου που παρουσιάσαμε την προηγούμενη χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λάτσιος. Τα «Καρτνάσιανς» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρη Σταρόβα συνεχίζουν φυσικά, αλλά σε ζωντανή μετάδοση πλέον και περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη και το «Πρωινό» (σκέτο) με το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά θα μεταδίδονται κανονικά και πώς αλλιώς, αφού χτυπούσαν πρωτιά στις θεαματικότητες. [email protected]

 

Scroll to top