01/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τσέλσι… made in Madrid!

Ο Μουρίνιο, αφού πήρε πίσω τον Κουρτουά, απέκτησε τον Ντιέγκο Κόστα, πήρε τον Λουίς Φιλίπε και αρνήθηκε την επιστροφή του Τόρες, τώρα θέλει και τον Μιράντα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Το κομβικό ματς που «πόνεσε» περισσότερο απ’ όλα πέρυσι την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, οι Λονδρέζοι υποδέχθηκαν την Ατλέτικο Μαδρίτης και ηττήθηκαν με 3-1. Από μια ομάδα υποδεέστερη -θεωρητικά- και σαφώς πιο φτωχή.

 

Παράλληλα, τερματοφύλακας σε αυτήν ήταν ο Τιμπό Κουρτουά. Ενας δικός τους ποδοσφαιριστής, που ξέμεινε στη Μαδρίτη τρία χρόνια δανεικός, λόγω της παρουσίας του Πετρ Τσεχ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μόνο που ο Βέλγος ξεπέρασε τον Τσέχο με τις εμφανίσεις του. Και αναγκαστικά, ο Μουρίνιο τον πήρε πίσω στο Λονδίνο, έχοντας πια δύο σημαντικές λύσεις για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

 

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Ο βασικός άξονας ενίσχυσης της Τσέλσι, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στηρίζεται στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Πρώτο χτύπημα ήταν η μεταγραφή του Ντιέγκο Κόστα. Ο Βραζιλιάνος (που πήρε την ισπανική υπηκοότητα) σέντερ φορ κάλυψε επάξια το κενό του Φαλκάο και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ατλέτικο. Ετσι, με 40 εκατομμύρια μετακόμισε στην Αγγλία, αν και η επιλογή αυτή σηκώνει αρκετές αμφισβητήσεις.

 

Η πρώτη είναι ο τραυματισμός του παίκτη, που τον έκανε να παλεύει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Σε τρεις σημαντικούς αγώνες των «ροχιμπλάνκος», ο Κόστα έκανε αγώνα δρόμου για να παίξει, ξεκίνησε το ματς και τελικά έγινε αλλαγή στο πρώτο μέρος διότι δεν άντεχε. Στον πρώτο ημιτελικό με την Τσέλσι, στον «τελικό» πρωταθλήματος με την Μπαρτσελόνα και στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Αυτή η εμμονή του Σιμεόνε δεν χρησίμευσε στον παίκτη, που ούτε στο Μουντιάλ απέδωσε τα αναμενόμενα. Κι εκεί πιέστηκε να είναι έτοιμος, αλλά το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Σήμερα, κανείς δεν ξέρει αν έχει επανέλθει στους παλιούς, καλούς ρυθμούς του.

 

Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με τον Τζον Τέρι. Στις δύο μονομαχίες της Ατλέτικο με την Τσέλσι, οι δύο νυν συμπαίκτες -τότε αντίπαλοι- είχαν μια σειρά από… κοκορομαχίες, ενώ ήταν ήδη γνωστό μάλιστα πως ο Κόστα βρίσκεται κοντά στην Τσέλσι. Γενικά, τα νεύρα του δύσκολα τα ελέγχει ο υψηλόσωμος επιθετικός και στο προχθεσινό φιλικό των «μπλε» με τη Φίτεσε τα έβαλε με τη μισή ομάδα των Ολλανδών, όταν δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα.

 

Μετά την απόκτηση του Ντρογκμπά και τη φυγή των Μπα, Ετό και Λουκάκου, την τριάδα των φορ θα συμπληρώσει ο Φερνάντο Τόρες, παρότι ήταν… φευγάτος. «Θέλουμε να έχουμε τρεις επιθετικούς στη διάθεσή μας και ο Φερνάντο είναι ένας απ’ αυτούς», τόνισε χθες ο Μουρίνιο και ίσως να το έκανε και για… σπάσιμο στην Ατλέτικο, η οποία ήθελε να επαναπατρίσει ένα δικό της παιδί.

 

Εκτός του Ντιέγκο Κόστα, ο «Μου» συνέχισε να… πλήττει την Ατλέτικο. Απέκτησε τον αριστερό μπακ Λουίς Φιλίπε, ενώ πήγε να πάρει ως ελεύθερο τον αμυντικό χαφ Τιάγκο. Το 2004 είχε πάρει τον συμπατριώτη του στην Τσέλσι, ενώ αυτό το καλοκαίρι προσπάθησε να κάνει το… reunion δέκα χρόνια μετά. Οταν ο Τιάγκο κατάλαβε ότι δεν θα έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον περσινό του σύλλογο.

 

Αυτή η αποτυχία δεν πτόησε τον αγγλικό σύλλογο και τον προπονητή της, καθώς ετοιμάζουν νέα «αρπαγή» με τον Μιράντα. Μετά την πώληση του Νταβίντ Λουίς, οι «μπλε» έχουν μείνει με δύο καθαρά έμπειρα στόπερ: τον Τζον Τέρι και τον Γκάρι Κέιχιλ, συν τους πιτσιρικάδες Κάλας και Ζουμά. Γι’ αυτό, ο Μιράντα μπορεί να προσδώσει βάθος, ποιότητα και εμπειρία. Ισως, ο Μουρίνιο μπορέσει να πάρει και τέταρτο παίκτη από την Ατλέτικο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει σώνει και καλά να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Ούτε ότι θα μπορέσει να καταφέρει κι αυτός τα περσινά κατορθώματα των Ισπανών. Θα περίμενε κανείς από έναν έμπειρο τεχνικό σαν τον Πορτογάλο, να μην εφαρμόζει τεχνικές… Ιζνογκούντ.

 

Scroll to top