03/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

ΣΙΝΕΜΑ

Μαρίνα

Στους κινηματογράφους

Ιταλία 1948. Ο δεκάχρονος Rocco ζει σε ένα πανέμορφο βουνό, μέχρι που ο πατέρας του αποφασίζει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του. Οι ευτυχισμένες μέρες του Rocco είναι παρελθόν, καθώς τα γκρίζα τοπία των μεταλλωρυχείων του Βελγίου απλώνονται τώρα μπροστά στα μάτια του. Για χρόνια, οι παγωμένοι χειμώνες και μια άγνωστη κουλτούρα είναι η νέα του πραγματικότητα. Ο Rocco βάζει σκοπό της ζωής του να ξεχωρίσει. Η μουσική και ο έρωτας είναι τα μέσα για να αποδράσει από την πραγματικότητα και να ζήσει το όνειρό του. Η νεαρή Marina θα γίνει η μούσα του και θα του χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που θα της γράψει για να την κερδίσει.

 

…………………………………….

 

ΤΕΧΝΗ

Μοναδικά έργα σύγχρονης τέχνης στη Μύκονο

Στο Belvedere Hotel παρουσιάζονται μοναδικά έργα σύγχρονης τέχνης στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την υψηλών προδιαγραφών γκαλερί Rarity Gallery και παρουσιάζουν στο χώρο του ξενοδοχείου ιδιαίτερα έργα σύγχρονης τέχνης διεθνών διακεκριμένων καλλιτεχνών. Ανακαλύψτε σπάνια έργα τέχνης και πρωτότυπες τεχνικές στον pop-up χώρο της Rarity Gallery από διακεκριμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Hunt Slonem, Carole Feuerman, Massimo Listri, Peter Anton, Hanneke Beaumont, Sean Henry.

 

……………………………………….

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γιορτή Πατάτας Νάξου

Τη φημισμένη πατάτα της Νάξου σε διάφορες εκδοχές θα έχει την ευκαιρία να γευτεί όποιος βρεθεί στην όμορφη Νάξο σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάξου κάθε χρόνο έχει καθιερώσει αυτή τη γιορτή και προσφέρει χιλιάδες κιλά πατάτες και κρασί δωρεάν στους επισκέπτες στην Αγία Αννα της Νάξου. Στο πλαίσιο της γιορτής ο συνεταιρισμός θα απονείμει βραβεύσεις σε πρόσωπα που συνέβαλαν στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Η νέα σοδειά της πατάτας Νάξου διατίθεται σε μεγάλα σουπερμάρκετ σε ειδική συσκευασία με την ετικέτα και την πιστοποίηση του Συνεταιρισμού Νάξου.

 

infο: 2-3 Αυγούστου

 

………………………………………

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Κόνιτσας – Γιορτές Αώου

Οι Σωκράτης Μάλαμας, Βαγγέλης Καζαντζής και Γιάννης Χαρούλης, Μαρία Παπαγεωργίου δίνουν φέτος ραντεβού στο 1ο Φεστιβάλ Κόνιτσας, στις Γιορτές Αώου, στο Πέτρινο Γεφύρι. Σε ένα μαγευτικό καταπράσινο περιβάλλον, στο πέτρινο γεφύρι του ποταμού Αώου, οι αγαπημένοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές και τις φωνές τους. Την πρώτη βραδιά, το Σάββατο 16 Αυγούστου, θα ανοίξει ο Βαγγέλης Καζαντζής με τον Σωκράτη Μάλαμα, σταθερή αξία στον χώρο της μουσικής σκηνής. Τη δεύτερη βραδιά θα ανοίξει η Μαρία Παπαγεωργίου, και θα ακολουθήσει ο Γιάννης Χαρούλης με ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει την παράδοση με το ροκ και το παρελθόν.

 

infο: 16 -17 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 9 μ.μ., οι πόρτες ανοίγουν στις 7.30 μ.μ.

 

…………………………………………

 

ΤΕΧΝΗ

Ενα παλιό ελαιουργείο γεμίζει με το φως του Αιγαίου

Αν βρεθείτε στη Νάξο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πανέμορφο χωριουδάκι του Καλόξυλου, στην ενδοχώρα του νησιού, δίπλα ακριβώς από το Χαλκί. Από την 1η έως τις 3 Αυγούστου το πρώτο Φεστιβάλ του Καλόξυλου με εκθέσεις εικαστικών και πολλή μουσική θα ομορφύνει τις διακοπές σας. Στο παλιό ελαιουργείο του χωριού, δίπλα στα μηχανήματα που άλεθαν τις ελιές και στη πρώτη ανεμογεννήτρια που έφερε ρεύμα στο νησί, θα απολαύσετε την έκθεση γλυπτικής του Γερμανού γλύπτη Ινγκμπερτ Μπρουνκ, που εδώ και 25 χρόνια ζει και δημιουργεί στο νησί. Εργα από το περίφημο ναξιώτικο μάρμαρο σε μία μαγική συνομιλία με το φως του Αιγαίου.

 

infο: 1 έως 3 Αυγούστου , Καλόξυλο Νάξου

 

……………………………………………

 

Μουσική

Bolivar Beach Bar – Full Moon Party

Στην Ακτή του ήλιου, στον Αλιμο, την Κυριακή 10 Αυγούστου το Bolivar, οργανώνει Full Moon Party και παρουσιάζει τον αγαπημένο Ισπανό Kiko Navarro σε ένα αξέχαστο dj set που συνδυάζει διαφορετικές μουσικές τάσεις deep house, garage, underground, latin, afro, disco, σε νέες κυκλοφορίες μαζί με Old School και Dance Floor Classics. Η μουσική του Kiko Navarro είναι House και συνδυάζει στοιχεία από NY και Chicago house με old school & dance floor classics. Η εξέλιξη του set του περιλαμβάνει ακούσματα από deep house, garage, underground, latin, afro και disco, ενώ πάντα βρίσκεται στην αναζήτηση του καλύτερου ήχου που θα κάνει το πλήθος να χορεύει.

 

infο: Κυριακή 10 Αυγούστου, είσοδος 5 ευρώ

 

…………………………………………..

 

Φεστιβάλ

Lemnos Festival 2014

Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει», διοργανώνει το Lemnos Festival 2014, μία ακόμη προσπάθεια δυναμικής παρέμβασης στα δρώμενα που αφορούν στο ακριτικό νησί μετά το 1ο Lemnos Festival το 2013, με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου.

 

Το Lemnos Festival 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 & 8 Αυγούστου και περιλαμβάνει 3+1 κεντρικές δράσεις:

 

• Συναυλία

• Διημερίδα -και βραβεία- επιχειρηματικότητας

• Junior Festival

• Παράλληλες δράσεις

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συναυλία

Την 1η ημέρα του Lemnos Festival 2014, Τρίτη 6 Αυγούστου, η Δέσποινα Βανδή, on stage στο Λιμάνι Μούδρου. H Ελληνίδα τραγουδίστρια ενώνει τις δυνάμεις της με τον Κώστα Μαρτάκη, αλλά και τον ράπερ Μηδενιστή και υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία.

 

Διημερίδα Επιχειρηματικότητας

Στις 7 &8 Αυγούστου το πρωί στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι υπουργείων θα μιλήσουν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης Λημνιών επιχειρηματιών. Θα ακολουθήσει η Συνάντηση Νέων, η παρουσίαση της ένταξης της Λήμνου στο Paths of Greece, αλλά και συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Καταδυτικός Τουρισμός με αφορμή του Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος που θα πραγματοποιηθεί στο νησί. Επίσης, θα ξεκινήσει ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας.

 

Junior Festival

Επιπλέον, 7 &8 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο της Μύρινας, από τις 18.30 έως τις 22.30 πρωταγωνιστές του Lemnos Festival θα είναι οι μικροί –και μεγαλύτεροι- φίλοι μας στο πλαίσιο του 1ου Junior Festival.

 

Παράλληλες δράσεις

Στις 7 & 8 Αυγούστου στο Παλαιό Λιμάνι της Μύρινας από τις 18.30 έως τις 23.30 θα «τρέχουν» εκθέσεις και προβολή φωτογραφιών με τα εξής θέματα:

«Ενας υποβρύχιος παράδεισος στο ΒΑ Αιγαίο».

«100 χρόνια ANZAC σε εικόνες».

«Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».

 

Στο Παλαιό Λιμάνι της Μύρινας, και η εικαστική «παρέμβαση» με τίτλο «Λήμνος: Art Island». Τα έργα θα διατεθούν έπειτα προς πώληση, και όλα τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες». Στον ίδιο χώρο περίπτερα θα φιλοξενήσουν τους «Λημνιούς εν Δράσει», τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων και το info kiosk του Δήμου Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει και Free Library. Και επειδή οι «δράσεις» στο Λιμάνι της Μύρινας, κοντά στη θάλασσα, θα ανοίξουν την όρεξη, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος Λημνιάς Γαστρονομίας.

 

[email protected]

 

Scroll to top