04/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Αμαρτωλός» ο… άγιος Ικερ

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Η συζήτηση για τον Ικερ Κασίγιας έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2013 –τότε που τραυματίστηκε και, όταν επέστρεψε στην ενεργό δράση, ο Ζοσέ Μουρίνιο τον υποβίβασε στον πάγκο. Εκτοτε το θέμα του τέρματος της Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει ανοιχτό. Συνετέλεσε σε αυτό και ο Ντιέγο Λόπεθ, που είχε αποκτηθεί ως προσωρινή λύση και αποδείχθηκε αξιόπιστος.

 

Ο Κάρλο Αντσελότι, που «κληρονόμησε» πέρσι το ανοικτό αυτό ζήτημα, πήρε μια σολομώντεια απόφαση για το 2013-14: ο Λόπεθ στο πρωτάθλημα, ο Κασίγιας στο Κύπελλο Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος παρέμεινε αξιόπιστος, ενώ ο δεύτερος κατέκτησε και τα δύο τρόπαια στα οποία αγωνίστηκε, με την τελευταία εντύπωση όμως να χαλάει την εικόνα του στην όλη σεζόν. Ο λόγος για το λάθος του στο γκολ της Ατλέτικο Μαδρίτης, που παραλίγο να αποβεί μοιραίο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα.

 

Κατόπιν ήρθε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην εθνική ομάδα δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε να παρατάξει βασικό κάποιον άλλο γκολκίπερ πλην του αρχηγού του. Ομως η απραξία των τελευταίων 18 μηνών, που με τη σειρά της έχει καταφέρει χτύπημα στην αυτοπεποίθηση του 33χρονου Μαδριλένου, είχε ολέθρια αποτελέσματα για τους «φούριας ρόχας» που αποκλείστηκαν από τα πρώτα δύο παιχνίδια τους με τον Κασίγιας να περνάει τα εφιαλτικότερα 90λεπτα της καριέρας του.

 

Παραθέτουμε αυτή τη μεγάλη εισαγωγή ως… εισαγωγή και στη φετινή σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης. Το θέμα των τερματοφυλάκων καλά κρατεί. Ο Κάρλο Αντσελότι, αποφασισμένος να «ανακτήσει» την παλιά καλή βερσιόν του Κασίγιας, ξεκαθάρισε ότι θα είναι βασικός στα φιλικά της προετοιμασίας και ότι αυτός θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της 12ης Αυγούστου στο Κάρντιφ με αντίπαλο τη Σεβίλη.

 

Ομως η πολύ μέτρια εμφάνιση του –πάλαι ποτέ «Αγίου»– Ικερ στο προχθεσινό φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζει πολλά ζητήματα στο τραπέζι πάλι. Ο Ισπανός ήταν πολύ ασταθής στις επεμβάσεις του, ενώ η κακή έξοδός του βοήθησε τον Χαβιέρ Ερνάντες να πετύχει το τελικό 3-1 και να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του Λουίς φαν Χάαλ.

 

Και όσο ο ίδιος ο Κασίγιας δεν εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη του Αντσελότι ώστε να κλείσει οριστικά η ρητορική γύρω από το τέρμα της «βασίλισσας», ο Αύγουστος έχει εξελίξεις. Ανακοινώθηκε χθες η απόκτηση του εντυπωσιακού Κοσταρικανού Κέιλορ Νάβας, που υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2020 και θα παρουσιαστεί αύριο το μεσημέρι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ενώ ο τερματοφύλακας που είχε… ψηφιστεί προς αποχώρηση από τη διοίκηση, ο Ντιέγο Λόπεθ, δεν φεύγει αν δεν τον αποζημιώσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τα τρία χρόνια που απομένουν στο συμβόλαιό του…

 

Scroll to top