Health workers, wearing head-to-toe protective gear, prepare for work, outside an isolation unit in Foya District, Lofa County in this handout photo

04/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Δεύτερο κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία

Ως τώρα, η επιδημία του Έμπολα πλήττει κυρίως τρεις άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής, τη Γουινέα με 346 νεκρούς, τη Λιβερία με 227 νεκρούς και τη Σιέρα Λεόνε με 252 νεκρούς .
      Pin It

Ένας γιατρός στο Λάγος - τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Νιγηρίας - μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα. Ο γιατρός είχε φροντίσει έναν Αμερικάνο, τον Πάτρικ Σόιερ, ο οποίος προσεβλήθη από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και απ' ότι φαίνεται, τον μετέδωσε στο γιατρό κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Ο Πάτρικ Σόιερ έφθασε από τη Λιβερία, όπου , στο αεροδρόμιο του Λάγκος στις 20 Ιουλίου. Ο Αμερικάνος, που δεν γνώριζε πως έχει προσβληθεί από τον ιό, κατέρρευσε στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λάγκος, όπου απεβίωσε πέντε ημέρες αργότερα.

Ο Πάτρικ Σόιερ ήταν το πρώτο κρούσμα που κατεγράφη στο Λάγος, αλλά και σε ολόκληρη τη Νιγηρία, με την προσβολή του γιατρού να αυξάνει τα κρούσματα σε δύο.  Ως τώρα, η επιδημία του Έμπολα πλήττει κυρίως τρεις άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής, τη Γουινέα με 346 νεκρούς, τη Λιβερία με 227 νεκρούς και τη Σιέρα Λεόνε με 252 νεκρούς. Τα θύματα ανέρχονται σε 826 επί συνόλου 1.440 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top