cyprus-euro

04/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακή Κυβέρνηση: Αν δεν ψηφιστεί το ν/σ για εκποιήσεις λεφτά δεν υπάρχουν

Ο κρατικός κορβανάς διαθέτει ρευστό για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στην κρατική τηλεόραση, υπό το βάρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προώθηση του νομοσχεδίου στη βουλή.
      Pin It

Του ανταποκριτή μας στη Λευκωσία: Άκη Φάντη

Τόσο ο Χάσικος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εισέπραξαν σήμερα δύο «όχι» από τους Σοσιαλιστές και τους Οικολόγους, στις πρώτες τους επαφές με κόμματα της αντιπολίτευσης. Αμφότερα τα κόμματα ζήτησαν ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Ως γνωστό, σημαντικές αλλαγές έχει ζητήσει και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, ενώ ούτε το μικρό συγκυβερνών κόμμα ΕΥΡΩΚΟ αποδέχεται το νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.
Η κυβέρνηση προτάσσει την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι το Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου, ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του προγράμματος.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι σε περίπτωση καταψήφισης του νομοσχεδίου το κράτος έχει χρήματα μέχρι το Νοέμβριο. «Δεν σηκώνει άλλες περιπέτειες η οικονομία», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παλινδρόμησης στην πορεία ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει.
Υπό το βάρος των αρνητικών δεδομένων που διαμορφώνονται σε σχέση με τα νομοσχέδιο, οι διεθνείς πιστωτές ενημερώνονται καθημερινά για τον πολιτικό διάλογο που διεξάγεται μεταξύ κομμάτων και κυβέρνησης, τόσο για τις τροπολογίες που προτίθενται να καταθέσουν τα κόμματα όσο και για τις θέσεις. Οι υπουργοί ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι με «βροχή» αιτημάτων για αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

 

efsyn.gr  

Scroll to top