06/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γιώργος Μαυρογιάννης
«Ξεχασμένα σχολικά τραγούδια»

Εκδόσεις: ΝΟΗΣΗ (Ζωοδόχου Πηγής 91, Αθήνα, τηλ. 210 6429961, http://www.noisi.info)
σελ. 96
ISBN: 978-960-8294-62-2 .
      Pin It

Ανθολόγηση με 120 από τα τραγούδια που έχουν τραγουδήσει ως μικρά παιδιά οι παλαιότεροι, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο. Μία σπάνια και μοναδική συλλογή!

vivlio-Maurogiannis-1

 

«Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα» έχουν πει σπουδαίοι συνθέτες και δεν έχουν άδικο. Η σπουδαιότητα της μουσικής στη ζωή μας, ειδικά κατά την παιδική μας ηλικία, «γράφει» βαθιά τόσο στο μνημονικό όσο και στον συναισθηματικό μας κόσμο, καθορίζοντας τμήματα του εγκεφάλου (συμπεριφορά, μνήμη, αντίληψη), όπως έχουν αποδείξει τελευταίες επιστημονικές έρευνες.

paidia-paixnidia-voloiΤο παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα διπλό κενό: αφενώς την συγκέντρωση, κατάταξη και οργάνωση παλαιότερων (και διαχρονικών) τραγουδιών, που ακολουθούσαν το παιδί από το Νηπιαγωγείο έως το Γυμνάσιο και ταυτόχρονα, αναδεικνύει τόσο την ιστορικότητα όσο και την αισθητική μελωδιών, που αν δεν καταχωρηθούν και καταγραφούν, το πιθανότερο είναι να χαθούν.

Τα «Ξεχασμένα Σχολικά Τραγούδια» ίσως συγκινήσουν τους νοσταλγούς ή εραστές της μακρινής και αξέχαστης εκείνης περιόδου αναδημιουργίας της Ελλάδας, της ανεμελιάς, των ονείρων, των οραμάτων, της αγωνιστικότητας των ανθρώπων για μία ειρηνική, καλύτερη, νοικοκυρεμένη πατρίδα και πολιτεία, διεγείροντας ταυτόχρονα τα συναισθήματα των σημερινών νέων ώστε με τη σειρά τους να την αγαπήσουν και να διαφυλάξουν αυτήν και την ελευθερία της από εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους, σεβόμενοι το συνάνθρωπό τους. Παράλληλα, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό.

Τα προσεγμένα περιεχόμενα, με οργανωτική δομή τέτοια, ώστε τα τραγούδια – που πάνει πίσω δεκαετίας ακόμη – να μπορούν να ξεχωρίσουν θεματικά, και έτσι να διευκολύνεται και το παιδί και ο γονιός.
Maurogiannis-Giorgos

 

Γεώργιος Μαυρογιάννης – βιογραφικό

Ο Γεώργιος Μαυρογιάννης είναι πρώην Γεωπόνος της Αγροτικής Τράπεζας, πτυχιούχος Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με πολύχρονη άσκηση επαγγέλματος στην ελληνική ακριτική ύπαιθρο και διακριτική ενασχόληση, κατά τις ελεύθερες ώρες, στον έμμετρο και πεζό λόγο.

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top