07/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

«Δεν θα ξεχαστεί»

 

Μήνυμα προς τους «βαρόνους της διαπλοκής» απέστειλε μέσω του twitter ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. «Ας έχουν γνώση οι φύλακες. Τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί. Ιδίως όσοι πάρουν μέρος σ’ αυτή την άθλια συναλλαγή» έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέροντας την αντιπαράθεση με τους μιντιάρχες σε υψηλούς τόνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί σφόδρα στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία 22 σελίδων σε άσχετο νομοσχέδιο σχετικά με τη «σύμπραξη» μέσων ενημέρωσης.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„«Για τον δύσπιστο»

 

Σε 200.000 αντίτυπα εκτυπώθηκε το «βιβλίο» του Ποταμιού, με στόχο να διανεμηθεί σε όσους επιθυμούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το νεότευκτο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο τίτλος του είναι: «Μήπως είσαι Ποτάμι;» Στις 36 σελίδες του παραθέτει μεταξύ άλλων τη διακήρυξη του κόμματος όπως ψηφίστηκε στο πρόσφατο ιδρυτικό του συνέδριο. Οσον αφορά την τιμή του, αυτή επαφίεται στον εκάστοτε λήπτη. Ωστόσο οι ιθύνοντες του κόμματος προσφέρουν δυο αντίτυπα με κάθε κουπόνι ενίσχυσης των δύο ευρώ. «Ενα για σένα και ένα για τον δύσπιστο φίλο σου ή τη γιαγιά στο χωριό», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„Θα καταψηφίσουν

 

Θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, το οποίο είναι καταστροφικό, ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας για πλήρη σύμπλευση με την τρόικα, η οποία «έρχεται στην Κύπρο για διακοπές». Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε πως με το επίμαχο νομοσχέδιο στοχοποιούνται οι άνεργοι και όσοι έχουν μειωμένα εισοδήματα, επισημαίνοντας ότι με αυτό προωθείται μαζική, γρήγορη και βίαιη μεταφορά πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Ο κ. Ευαγόρου πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ θα επαναφέρει την πρόταση νόμου του κόμματος και της ΕΔΕΚ για προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

 

Α.Φ.

 

…………………………………………….

 

„Ψεύτες

 

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έλεγε στις αρχές Ιουνίου ότι φέτος οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής έκλεισαν για καλοκαίρι νωρίτερα διότι δεν υπήρχε σχεδιασμός να περάσουν νόμοι και τροπολογίες. Συνεπώς, προς τι οι διαμαρτυρίες και η καχυποψία, αναρωτιούνταν υποκριτικά οι κυβερνώντες – και τα παπαγαλάκια τους. Εκτοτε, τα θερινά τμήματα (με τις αντικαταστάσεις άτακτων βουλευτών της συμπολίτευσης και με τις απουσίες κάποιων άλλων) παράγουν τόνους νομοθετικών «μεταρρυθμίσεων» καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει στον τόπο, για το καλό μας. Μέχρι κι ο τέως υπουργός και παραλίγο ευρωβουλευτής Παντελής Καψής «τού την είπε» του κ. Σαμαρά προχθές στο Facebook για τα ψέματα και τις απάτες της συγκυβέρνησής τους: «Πέρσι τέτοια εποχή», έγραψε, «υπερασπιζόμασταν σαν μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή τη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σήμερα θα υποστηρίξουμε το ακριβώς αντίθετο. Με ποια αξιοπιστία;»

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

Για το Δημόσιο

 

Με κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, ύστερα από την πρωτοβουλία του συμμαχικού σχηματισμού να αποστείλει επιστολή προς όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς για τη στήριξη της πολιτικής ανυπακοής και των αγώνων στο Δημόσιο. «Η δήθεν αξιολόγηση που προκρίνει η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια διοίκηση και αποσκοπεί σε απολύσεις» συμφώνησαν οι δύο πλευρές, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και στα αιτήματα των συνδικαλιστικών τους ενώσεων, καθώς και τη στήριξη στους αγώνες τους, όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας και η Δέσποινα Σπανού.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

«Καμπανάκι»

 

Ψύχραιμοι φαίνονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το «φιρμάνι» του Β. Πούτιν για την επιβολή απαγόρευσης στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Με το «καμπανάκι» να χτυπά και για τα ελληνικά προϊόντα, οι κ. Γ. Καρασμάνης και Π. Κουκουλόπουλος συμμετείχαν σε σύσκεψη που κράτησε έως αργά το βράδυ, χωρίς όμως να γίνει γνωστό επισήμως το περιεχόμενό της. Πιάστηκε στον «ύπνο» η ελληνική πλευρά ή ελέγχει την κατάσταση; Πιθανώς να το μάθουμε προσεχώς, σε νέα σύσκεψη που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή και του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………….

 

„Μεταστέγαση

 

Ακόμη μία συνάντηση σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου και σε φορείς του Πειραιά για το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων της πόλης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε προτείνει να μεταφερθούν προσωρινά τα διοικητικά δικαστήρια στο κτίριο του «Κεράνη» στην οδό Θηβών και τα ποινικά να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην πρώην «Ράλλειο» Σχολή στο κέντρο του Πειραιά. Στη συνέχεια, τα διοικητικά δικαστήρια θα επιστρέψουν στο κτίριο της Σκουζέ, αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Σήμερα θα απαντήσουν στην πρότασή του οι φορείς του Πειραιά, οι πληροφορίες λένε όμως ότι είναι αντίθετοι με την ιδέα του υπουργού, καθώς εκτιμούν ότι το «προσωρινό» θα εξελιχθεί σε «μόνιμο».

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„Μποϊκοτάζ

 

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Κόκα Κόλα κάνουν φέτος τα κάμπινγκ αριστερών νεολαιών, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των απεργών στο κλειστό εργοστάσιο της 3Ε στη Θεσαλονίκη. Δύο μάρκες ντόπιων αναψυκτικών επέλεξαν οι κατασκηνωτές στο 21ο Αντιφασιστικό Κάμπινγκ Αntinazi Zone στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ενώ το Κάμπινγκ των Αναιρέσεων, στο φαράγγι της Κριτονούς στο ίδιο νησί, μποϊκόταρε το πολυεθνικό μονοπώλιο προτιμώντας το αντίπαλό του. Αναμένουμε ανταποκρίσεις από τα κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Γύθειο, της Αριστερής Ανασύνθεσης στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, της Πορείας στον Πλατανιά Πηλίου, για να έχουμε πληρέστερη εικόνα.

 

Α.ΤΖ.

 

…………………………………………….

 

„«Ντροπή»

 

«Εάν ψηφιστεί η κατάργηση ουσιαστικά του ν. 4065/2012 (ο νόμος που αφορά το πόθεν έσχες), αυτό θα αποτελεί ντροπή για όλους», είπε χθες στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής «η οποία θα διερευνήσει κατά πόσο όλα τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από το Κοινοβούλιο ως «προαπαιτούμενα» ήταν πράγματι τέτοια ή ορισμένα εξ αυτών εμφανίζονταν ως «προαπαιτούμενα» από «ενδιαφερόμενες» ομάδες πίεσης, είτε εκ του εσωτερικού της χώρας ορμώμενες, είτε εκ του εξωτερικού, μηδέ στελεχών της ίδιας της τρόικα εξαιρουμένων». Ο Απ. Κακλαμάνης δεν συμμετέχει στο Β’ Θερινό της Βουλής, και γι’ αυτό δεν συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία…

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„Συναντήσεις

 

Εναν μήνα πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του δημάρχου Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης συνεχίζει ακάθεκτος, καταμεσής του Αυγούστου, τις συναντήσεις και τις επαφές με μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων. Την Τρίτη συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγ. Βενιζέλο, και χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τον Πειραιά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός για την επίλυσή τους. Με τον Ν. Δένδια συζήτησαν τη χρηματοδότηση του Πειραιά από επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και για την ολοκλήρωση των έργων που δεν έχουν προλάβει να συμβασιοποιηθούν και κινδυνεύουν με απένταξη.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„Καταγγελία

 

Διοικητική εξέταση διενεργεί η αστυνομία για την καταγγελία δύο νέων στην «Εφ.Συν.» ότι δέχτηκαν ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς στην περιοχή της Ακρόπολης. «Ενδελεχή διερεύνηση» του περιστατικού έχουν ζητήσει με ανακοίνωσή τους 13 οργανώσεις για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, ενώ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αν έχει διατάξει δικαστική διερεύνηση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αν όφειλε η ΕΛ.ΑΣ. να προσαγάγει τους δράστες αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των υπουργών και τα πορίσματα της εξέτασης.

 

Δ.Αγγ.

 

Scroll to top