07/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΕΚ: ο… ξένος παράγοντας

Τι ρόλο θα παίξουν για τις επόμενες κινήσεις οι περιορισμοί για τις θέσεις των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Αμυντικό χαφ και δευτερευόντως προς το παρόν επιθετικό ψάχνει η ΑΕΚ, ωστόσο υπάρχει ένα θέμα που θα επηρεάσει πολύ τα κριτήρια των αποφάσεων για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα έρθουν.

 

Μιλάμε για τον κανονισμό σχετικά με τους αλλοδαπούς παίκτες στη Football League, που υποχρεώνει τις ομάδες ανά πάσα στιγμή στον αγωνιστικό χώρο να έχουν έξι ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στα ελληνικά εθνικά συγκροτήματα. Και υπάρχει και μέγιστο όριο τριών μη κοινοτικών για τη 18άδα.

 

Στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή υπάρχει κενή θέση ξένου, με τις δύο να καλύπτονται από τους Φαγιέ και Ζόριτς. Παίκτες που με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα στην προετοιμασία έχουν αξιώσεις τουλάχιστον για 18άδα και βλέπουμε.

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες που λογίζονται σαν βασικοί, δηλαδή ο Μπαρμπόσα και ο Κορδέρο, που σίγουρα στα περισσότερα ματς θα καλύπτουν τις δύο από τις πέντε θέσεις μη Ελλήνων που επιτρέπονται. Επιπλέον οι δύο καθαροί φορ που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ, δεν είναι συμπατριώτες μας, αν κι έχουν κοινοτικά διαβατήρια. Δηλαδή οι Μπρέσεβιτς και Ντακόλ.

 

Αν και φαίνεται τα πράγματα να είναι πιο νορμάλ φέτος, σε σχέση με πέρσι που η ΑΕΚ με τέσσερις θέσεις μη Ελλήνων δικαίωμα στην αποστολή, είχε στο ρόστερ της επτά, οι άνθρωποί της αρχίζουν και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτά τα δεδομένα εν όψει των επόμενων κινήσεων.

 

Αν και το αμυντικό χαφ και ο επιθετικός είναι ξένοι, μιλάμε για δύο παίκτες μαζί με Μπαρμπόσα και Κορδέρο κι έναν από τους υπόλοιπους που θα κλείνουν τις πέντε θέσεις. Με τον Δέλλα να αρχίζει να βλέπει στο πρόσωπο των Ζόριτς και Φαγέ παίκτες που ίσως… επιβάλουν την παρουσία τους στην ενδεκάδα, στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει να σκέφτονται να «ελαφρύνουν» λίγο την κατάσταση. Δηλαδή τουλάχιστον ένας από τους δύο παίκτες που θα αποκτηθούν να είναι Ελληνας.

 

Αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες του Κατσουράνη για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ακόμη κι αν δεν είναι ο παίκτης με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο σχεδιασμός της ΑΕΚ. Και το λέμε αυτό, γιατί τη δεδομένη στιγμή στην ελληνική αγορά χωρίς να μπεις σε μεγάλα έξοδα, δεν βρίσκεις για την επίθεση κάτι αισθητά καλύτερο από Μπρέσεβιτς και Ντακόλ.

 

Από την άλλη, για την επίθεση δεν υπάρχει στην ατζέντα άλλη ελληνική περίπτωση ανάλογη του Κατσουράνη για το κέντρο. Δηλαδή ελεύθερος και με προσιτές απαιτήσεις για το συμβόλαιό του.

 

Μόνο ο Παπαδόπουλος, που ακόμη δεν έχει κλείσει πουθενά και δεν δείχνει διατεθειμένος να κλείσει πριν από τις 20 Αυγούστου, όπως λέει το ρεπορτάζ.

 

Αντίστοιχα, επειδή στην ΑΕΚ μετά από το αμυντικό χαφ και τον επιθετικό, θέλουν κι έναν αμυντικό που να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και στις δύο πλευρές της άμυνας σαν εναλλακτική λύση για Μπακάκη και Σοϊλέδη, η περίπτωση του ελεύθερου Κοντοέ σίγουρα βάζει τους ανθρώπους της ομάδας σε σκέψεις.

 

Ελληνας, επιπέδου Σούπερ Λίγκα, παίζει και δεξί και αριστερό μπακ, παίζει και στόπερ αν χρειαστεί. Είναι χωρίς ομάδα πολύ καιρό. Από τις περιπτώσεις που η… εμπειρία δείχνει ότι αν δεν έχει απασχολήσει -ξανά- ήδη, κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα.

 

Scroll to top