loverdos

07/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Λοβέρδος: Τα Ιδρύματα θα κρίνουν τις «εξαιρέσεις» στις διαγραφές φοιτητών

Παραπέμποντας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απάντησε ο υπουργός Παιδείας στην ερώτηση δύο βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ. για «ανάγκη ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011». Αυτά έχουν την αρμοδιότητα να θεσπίσουν τυχόν ειδικά κριτήρια για όσες περιπτώσεις θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο.
      Pin It

Το μπαλάκι στα Ιδρύματα ρίχνει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τις μαζικές διαγραφές φοιτητών που αφορούν 180.000 άτομα.

«Τα Ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή, ή μη, των φοιτητών, μπορούν στον Οργανισμό τους να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας», επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση δύο βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ., των Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με την «ανάγκη ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011» για τη διαγραφή ή μη φοιτητών.

Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει, στην ερώτησή τους, ότι το υπουργείο πρέπει να ελαστικοποιήσει τα κριτήρια με τα οποία θα κρίνονται οι μακροχρόνιοι φοιτητές που αντιμετωπίζουν τη διαγραφή τους, δεδομένου ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται την τελευταία τετραετία από την οικονομική κρίση.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει από τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει και αν θα πρέπει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εξετάζουν και τις κατά περίπτωση δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αναλόγως να κρίνουν και να αποφασίζουν.

Ενόψει της εφαρμογής του νόμου, όσους εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στα Πανεπιστήμια προσπαθώντας να πάρουν το πτυχίο τους πρέπει ο υπουργός Παιδείας να τους αφήσει να συνεχίσουν, τονίζουν πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

 

 

Scroll to top