foitites

08/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στα πανεπιστήμια το «μπαλάκι» με τις διαγραφές των «αιωνίων»

Στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων πέταξε το μπαλάκι για τις διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών ο υπουργός Παιδείας, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος που αφήνει στους Οργανισμούς των ιδρυμάτων την τελική ρύθμιση του θέματος, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτισή του σε αρκετά ιδρύματα.
      Pin It

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε χθες (Πέμπτη) στη Βουλή, ως απάντηση στους βουλευτές Γ. Δημαρά και Γ. Αβραμίδη, οι οποίοι ζητούσαν «ελαστικοποίηση» των κριτηρίων για τους μακροχρόνιους φοιτητές που θα διαγραφούν από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ο υπουργός ανέφερε πως «τα ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή ή μη των φοιτητών, μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας».

Οπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, «στις 31/8 θα διαγραφούν όσοι από τους λιμνάζοντες δεν εμφανίζονται τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια στα Πανεπιστήμια, ενώ θα υπάρξει μια μεταβατική λύση για τους υπόλοιπους που δίνουν εξετάσεις όλο αυτό το διάστημα, με μια ρύθμιση που αναμένεται μάλλον από τον Σεπτέμβριο. Εχω την εντύπωση ότι η ρύθμιση θα είναι κοντά στην προτεινόμενη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση που εκτιμώ ότι θα την κάνει».

Ιω.Σ.
efsyn.gr

Scroll to top