24 1 8 intime

08/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τουλάχιστον ένας επιτελικός χαφ

Μπορεί ο αποκλεισμός να... πάγωσε τα σενάρια, αλλά η απόφαση θεωρείται ειλημμένη στον Παναθηναϊκό.
      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Οι μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μπορεί να «πάγωσαν» εν όψει της σημερινής κλήρωσης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ -που θα καθορίσει και το ακριβές μέγεθος του μπάτζετ για την περαιτέρω ενίσχυση του «τριφυλλιού»-, εντούτοις η απόφαση για απόκτηση τουλάχιστον ενός επιτελικού μέσου θεωρείται ειλημμένη από τους ιθύνοντες της ομάδας.

 

Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιάννης Αναστασίου έχουν αποφασίσει ότι η συγκεκριμένη θέση πρέπει πάση θυσία να καλυφθεί δίχως άλλη χρονοτριβή, καθώς το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του Μεχντί Αμπεϊντ (παρεμπιπτόντως ο Αλγερινός μέσος ανακοινώθηκε ότι θα φοράει το νούμερο 30 στη Νιούκασλ) στους «ανθρακωρύχους» παραμένει ομιχλώδες. Ο Αμπεϊντ εξακολουθεί να θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη λύση από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τη διαφορά ότι ήδη πληρώθηκε το… τίμημα της αναμονής, μια και οι «πράσινοι» καθυστέρησαν επί τούτου άλλες υποθέσεις που είχαν «κυκλώσει» για να τον περιμένουν. Κάτι που στην πράξη δεν τους βγήκε.

 

Αλλος χρόνος δεν υπάρχει πια και έτσι ο βασικός μεταγραφικός στόχος αυτή τη στιγμή αφορά τον επιτελικό μέσο, με την περίπτωση του Ισπανού Αλφάρο να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης αλλά και την πρόταση που έχει πλέον στα χέρια του ο πρώην μέσος της Μαγιόρκα από σύλλογο της Τσάνπιονσιπ στην Αγγλία. Από την Ιταλία επιμένουν ότι ο Σωτήρης Νίνης θα επιστρέψει στην Ελλάδα παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις του ίδιου, και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό επανήλθαν, ενώ εδώ και πολύ καιρό σταντ μπάι βρίσκεται ο Αμπρόουζ, που έχει δείξει διάθεση να περιμένει το «τριφύλλι», «παγώνοντας» τις άλλες προσεγγίσεις που του έχουν γίνει από (υποδεέστερους) συλλόγους του εξωτερικού. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται, πάντως, ότι υπάρχει ακόμα μία περίπτωση που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και κρίνεται ιδιαίτερα ελκυστική…

 

Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετράει ο Χρήστος Μπούρμπος ως προς την ένταξή του στην ομάδα και δη την απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού, καθώς ο 31χρονος δεξιός μπακ βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και αυτήν την εβδομάδα ήταν σαφώς βελτιωμένος.

 

Ο Μπούρμπος ήταν αρκετά πίσω στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με τους υπόλοιπους «πράσινους» και το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί έχει συνολική διάρκεια οκτώ εβδομάδων, όπερ σημαίνει ότι στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (21 Αυγούστου) αλλά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τρεις ημέρες αργότερα στη Λιβαδειά, θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου. Το σίγουρο είναι ότι στο επικείμενο φιλικό ματς με την Παναχαϊκή στη Λεωφόρο (την επόμενη Τετάρτη στις 9 μ.μ.) τόσο ο Μπούρμπος όσο και οι Μπούι και Στιλ θα έχουν χρόνο συμμετοχής προκειμένου να μπουν στη διαδικασία αγωνιστικού ρυθμού και, ανάλογα με την παρουσία τους και την εικόνα τους στις προπονήσεις, θα αποφασιστεί εάν θα μπουν στα… βαθιά.

 

Scroll to top