08/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από τη φυλακή, «βόλτα» στο τμήμα (δύο φορές τον μήνα)

Το Συμβούλιο Εφετών, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, αποφάσισε χθες να σταματήσει η προσωρινή κράτηση της χρυσαυγίτισσας Θ. Σκορδέλη, αφήνοντάς την ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
      Pin It

Της Μαρίας Δήμα

 

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους για τη χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη που είχε την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Στην κατηγορούμενη για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

 

Η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είχε αναπτύξει ιδιαίτερη δράση σε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα, παρέμεινε στη φυλακή για επτά μήνες και αφού μέχρι τότε κατάφερνε να ξεγλιστράει από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις της. Κατηγορείται επίσης και για το μαχαίρωμα Αφγανών μεταναστών το 2011 κι έχει καταφέρει να πετύχει αναβολή της δίκης οκτώ φορές επικαλούμενη… ψυχολογικά προβλήματα. Το 2009 ήταν επικεφαλής των «αγανακτισμένων» που κατάφεραν να κλείσουν την παιδική χαρά στον Αγ. Παντελεήμονα. Συμμετείχε επανειλημμένως σε γιαουρτώματα (Αλ. Αλαβάνος, Ελ. Πορτάλιου, Γ. Κούρτοβικ), ενώ τον Ιανουάριο του 2013 εμφανίστηκε στο πλευρό του Ηλία Παναγιώταρου, με τον οποίο προπηλάκισαν ιδιοκτήτη μαγαζιού επειδή αγόραζε πρώτες ύλες από μετανάστες.

 

Η Ζαρούλια

 

Απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλου στο να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια. Υπενθυμίζεται ότι στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ’ οίκον περιορισμός, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Τον τελικό λόγο πάντως θα έχει τις επόμενες ημέρες το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

 

Scroll to top