syroi-prosfiges-xania

08/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

EΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση εκκένωσης ξενοδοχείου που φιλοξενεί Σύρους μετανάστες

Αστυνομία και εισαγγελέας προσπάθησαν να διώξουν τους 45 μετανάστες, που διαμένουν στο κτήριο στα Χανιά και είχαν κινδυνέψει να πνιγούν κατευθυνόμενοι για Ιταλία την 1η Απριλίου. Ένας από τους Σύρους απείλησε να αυτοκτονήσει, επειδή θεώρησε ότι θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο κράτησης και θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους.
      Pin It

Ένταση σημειώθηκε σήμερα πρωί (Παρασκευή) στα Χανιά, όταν η αστυνομία επιχείρησε να εκκενώσει ξενοδοχείο στο οποίο εδώ και 4 μήνες «φιλοξενούνται» 150 Σύροι πρόσφυγες, που κινδύνεψαν να πνιγούν κατευθυνόμενοι για Ιταλία την 1η Απριλίου.

Οι αστυνομικοί με τον εισαγγελέα έφτασαν στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι περίπου 45 από αυτούς (ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται κυρίως οικογένειες με παιδιά), ενημερώνοντάς τους πως έχει βρεθεί γι αυτούς λύση και πως πρόκειται να μεταφερθούν στην Αθήνα, χωρίς όμως να μπορούν να πουν που ακριβώς και με ποια διαδικασία. Έτσι οι Σύροι αρνήθηκαν να μετακινηθούν.

Ένας από τους μετανάστες απείλησε να αυτοκτονήσει, επειδή θεώρησε ότι θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο κράτησης στην Αθήνα και από εκεί θα προωθηθούν ξανά στη Συρία.

Η αστυνομία έχει αποχωρήσει προς το παρόν από το κτήριο, όμως είναι πολύ πιθανό να γίνει νέα επιχείρηση τις επόμενες ημέρες.

Τοπικοί φορείς και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης σημειώνουν πως δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα, εάν δεν υπάρξει ένα ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στα Χανιά.

Ως λύση προτάθηκε το παλαιό Ψυχιατρείο, που όμως διεκδικείται από την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι απελπισμένοι μετανάστες, που παραμένουν έρμαια της τύχης τους,  είναι διατεθειμένοι να κατασκηνώσουν ακόμα και στην παραλία των Χανίων, αλλά δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην Αθήνα.

 

efsyn.gr

Scroll to top