Lady Gaga- Tony Bennett

10/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η LADY GAGA ΚΑΙ Ο ΤΟΝΙ ΜΠΕΝΕΤ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΖΑΖ ΔΙΣΚΟ

Χορεύουν «Cheek to Cheek»

Η εκκεντρική σταρ της ποπ ξαφνιάζει και πάλι καθώς συνεργάζεται με τον θρυλικό 87χρονο τραγουδιστή. Το άλμπουμ, που αναπόφευκτα έχει ένα πιο κλασικό άγγιγμα, θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, τέσσερις μέρες μετά τη συναυλία της στο Ολυμπιακό Στάδιο.
      Pin It

Της Ματούλας Κουστένη

 

Εντάξει, ότι ετοιμάζεται η συνεργασία τους το γνωρίζαμε από καιρό. Οτι ντύθηκε ακόμα και νύφη για να εισβάλει στη συναυλία του στο Μόντρεαλ το μάθαμε γιατί διαφημίστηκε δεόντως (θα μου πείτε, σιγά που είναι εκκεντρικό ένα νυφικό για τη Lady Gaga). Αλλά να που ήρθε η στιγμή να ακούσουμε το πρώτο κομμάτι του κοινού τζαζ δίσκου που έχει στα σκαριά το απρόβλεπτο κορίτσι και η μεγάλη φυσιογνωμία του αμερικανικού τραγουδιού Τόνι Μπένετ.

 

Η 28χρονη σταρ της ποπ και ο 87χρονος θρύλος της τζαζ συνεργάζονται για δεύτερη φορά, με το νέο τους άλμπουμ «Cheek Τo Cheek» να ετοιμάζεται πυρετωδώς. Αλλά θα μου πείτε τι πιο δύσκολο μπορεί να του τύχει του αειθαλή Μπένετ από τη στιγμή που μην ξεχνάμε είχε συνεργαστεί και με την αδικοχαμένη Εϊμι Γουάινχαουζ.

 

«Το “Cheek To Cheek” προέκυψε από μια πολύ ζωντανή φιλία και σχέση που έχω χτίσει με τον Τόνι όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν μια αληθινά κοινή προσπάθεια. Ηταν σημαντικό ότι ο Tόνι επέμενε να είναι ένα τζαζ άλμπουμ. Εγώ αυτό το είδος το τραγουδώ από τότε που ήμουν παιδί και πραγματικά ο ίδιος ήθελε να παραμείνω κοντά στην αυθεντική πλευρά του. Κάναμε ένα άλμπουμ από τα κλασικά τζαζ, αλλά διαθέτει ένα σύγχρονο twist», σχολίασε μιλώντας για τον δίσκο η Lady Gaga. Ενώ, στην ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ο Τόνι Μπένετ απάντησε:

 

«Εχω ερμηνεύσει τα τραγούδια του American Songbook καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Και πάντοτε στόχος μου ήταν να χτίζω γέφυρες ανάμεσα στην ποπ και την τζαζ μουσική. Η δημιουργία αυτού του δίσκου με τη Lady Gaga ήταν μια όμορφη εμπειρία καθώς πρόκειται για μια φανταστική τραγουδίστρια και ελπίζω ότι όλοι οι οπαδοί της θα αγκαλιάσουν αυτή τη μουσική και το swing μαζί».

 

Η ιστορία λέει πως οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011 στα παρασκήνια ενός φιλανθρωπικού γκαλά στη Νέα Υόρκη, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή για να τραγουδήσουν το «Orange Colored Sky» του Νατ Κινγκ Κόουλ. Βεβαίως αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία τους μετά το «The Lady Is a Tramp» που ηχογράφησαν για το βραβευμένο με Γκράμι άλμπουμ του Μπένετ «Duets II». Mπράβο τόλμη ο Τόνι Μπένετ! Από τότε, μάλιστα, είχε αρχίσει να την εγκωμιάζει όσο δεν πάει: «Διακρίνω στη Lady Gaga ένα άγγιγμα θεατρικής ευφυίας, είναι πολλή δημιουργική και παραγωγική, πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός μπορεί να γίνει ο Πικάσο της Αμερικής. Νομίζω θα γίνει τόσο σπουδαία όσο ο Ελβις Πρίσλεϊ».

 

Για να πάρουμε μια πρώτη γεύση τού τι μας περιμένει από το νέο τους άλμπουμ έχουν ήδη ετοιμάσει και διαθέτουν μέσω iTunes (και άλλων σάιτ του είδους) το περίφημο τραγούδι «Anything Goes», του Κολ Πόρτερ. Ενώ, στη λίστα με τα περιεχόμενα διακρίνει κανείς κομμάτια όπως το «Anything Goes», «It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)», «Sophisticated Lady», «Lush Life», «Bang Bang (My Baby Shot Me Down)» και φυσικά το τραγούδι που έδωσε στον δίσκο τον τίτλο: το «Cheek To Cheek».

 

Στα δισκοπωλεία, πάντως, το «Cheek To Cheek» θα φτάσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει μόλις τέσσερις μέρες μετά τη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα (την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου την περιμένουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο). Βέβαια κρατάμε και μια επιφύλαξη, καθώς η αρχική πρόθεσή τους ήταν να κυκλοφορήσει το άλμπουμ 1η Ιανουαρίου 2014. Επειτα ο Μπένετ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πως αναβάλλεται για τον Μάρτιο και τελικά πριν από μερικές μέρες πήγαν στην εκπομπή «The Today Show» και ανακοίνωσαν τη νέα ημερομηνία. Πιθανότατα το φθινόπωρο θα δώσουν και μια μεγάλη συναυλία στη Νέα Υόρκη για την προώθησή του.

 

Scroll to top