gaza

09/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ολονύκτιες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ, ενώ ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοιχτών χώρων, μετά το πέρας της 72ωρης εκεχειρίας και τις άκαρπες συνομιλίες στο Κάιρο. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δύο τεμένη καταστράφηκαν σήμερα.
      Pin It

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν πάνω από είκοσι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε το πρωί της Παρασκευής και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Σάββατο, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη, βομβαρδίστηκαν τρεις κατοικίες και ότι ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοιχτών χώρων.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού του Μαγαζί, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του τεμένους αλ-Κάσαμ» , που βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ α-Κούντρα.

gaza1

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όπου ένας 43χρονος Παλαιστίνιος πέθανε από τραύμα από σφαίρα στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν 19χρονο Παλαιστίνιο χθες Παρασκευή σε διαδήλωση κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

Το Κάιρο, επικουρούμενο από Αμερικανούς και την Ευρωπαίους μεσολαβητές, δεν έχει κάνει καμία ορατή πρόοδο προς την επανάληψη 72ωρης κατάπαυση του πυρός, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες σήμερα Σάββατο.

Με την επανάληψη των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, μαχητές της Γάζας φαίνεται να προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση καθιστώντας σαφές ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να εκπληρώσει το στόχο.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Scroll to top