oukrania-ntonetsk

09/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση

Εκρήξεις από πυρά βαρέων όπλων σημειώθηκαν στο Ντονέτσκ χωρίς τραυματισμούς ή υλικές ζημίες, σύμφωνα με δημοτική αρχή της πόλης. Ωστόσο, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατιωτικού δήλωσε πως υπάρχουν θύματα.
      Pin It

Πυρά βαρέων όπλων έπληξαν το πρωί του Σαββάτου το Ντονέτσκ, ενώ το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θα χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας για να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, οβίδες έπληξαν τη συνοικία Κιίνσκι, χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημίες ή θύματα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατιωτικού επιτελείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά τη χθεσινή νύκτα οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά και ότι «υπάρχουν θύματα», ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Η επίθεση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων επικεντρώνεται πλέον στα προπύργια των φιλορώσων ανταρτών και κυρίως στην πόλη του Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Ντονμπάς.

Η Ρωσία εκδήλωσε ανησυχία για τη δυσχερή θέση των αμάχων στην ανατολική Ουκρανία και ζήτησε τη λήψη επειγόντως μέτρων ανθρωπιστικής συνδρομής.

Tο βράδυ της Παρασκευής, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα αποστολής ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία.

«Επικαλούμενη συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, μία ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή αποπειράθηκε να περάσει στο ουκρανικό έδαφος μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις διαφύλαξης της ειρήνης, προφανώς με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένη σύγκρουση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top