oikogiorti

09/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική Οικογιορτή στη Χαλκιδική

Η φετινή 21η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας πραγματοποιείται στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
      Pin It

Η 21η Πανελλαδική πραγματοποιείται Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, στηρίζοντας των αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Ο θεσμός της Οικογιορτής ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετικά μέρη της χώρας μοιράζοντας γνώσεις, εμπειρία και μεθόδους με εργαστήρια, σεμινάρια και εισηγήσεις.

«Προωθούμε τη συνεργασία και την αυτάρκεια, την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, για μια φυσική καλλιέργεια πέρα από τη χρήση τοξικών υλικών και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Ενάντια στην παλαιότερα πράσινη ανάπτυξη και τώρα στη “χρυσή”», τονίζεται στο δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

Στη γιορτή συμμετέχουν καλλιεργητές, μεταποιητές και χειροτέχνες και υπάρχουν: έκθεση βιολογικών προϊόντων, χαριστικό παζάρι, δραστηρίοτητες για μικρούς και μεγάλους και συναύλιες.

 

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

efsyn.gr

Scroll to top