palaistinioi

10/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

To Iσραήλ αρνείται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις

Νεκρός 11χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά. Η παλαιστινιακή πλευρά «εξετάζει» την πρόταση της Αιγύπτου για νέα εκεχειρία διευκρίζοντας πως η απόφαση εξαρτάται πλήρως «από την ισραηλινή θέση» και οι διαπραγματευτές θα παραμείνουν στο Κάιρο για την αυριανή σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου με θέμα την κρίση στη Γάζα.
      Pin It

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει τις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή εκεχειρίας, υπό τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το βράδυ του Σαββάτου οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες εάν δεν επιστρέψει στην Αίγυπτο η ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Κάιρο εξετάζει μία πρόταση της Αιγύπτου για νέα εκεχειρία 72 ωρών με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Χαμάς.«Υπάρχει μία πρόταση για μία νέα εκεχειρία 72 ωρών που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόταση βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι από τη Γάζα διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας εξαρτάται πλήρως «από την ισραηλινή θέση».
Οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα παραμείνουν στο Κάιρο για την επείγουσα σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου αύριο Δευτέρα με θέμα την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτο.

Παράλληλα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ο ΙΙ προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια στον λαό του μόνο μέσω μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους που θα οδηγεί στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ιορδανός μονάρχης χαρακτήρισε τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που μαίνονται εδώ και ένα μήνα, «τις πιο αιματηρές και καταστροφικές από πλευράς ανθρώπινων απωλειών» επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ για την αιματοχυσία.

gaza2

 

Πιθανή συμφωνία από Παλαιστίνη

«Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο συμφώνησε με την πρόταση της Αιγύπτου να τηρήσει νέα 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κρατική εφημερίδα al-Ahram επικαλούμενη παλαιστινιακές πηγές στο Κάιρο.

Νεκρός 11χρονος Παλαιστίνιος 

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο έφηβο σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε συγγενής του παιδιού που ήταν παρών στο συμβάν.

Ο Γιουσέφ αλ Ανάτι είπε ότι ο 11χρονος ανιψιός του Χαλίλ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών παρότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια που ξέσπασαν κοντά στην πόλη της Χεβρώνας.

Το αγόρι διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και σύμφωνα με τις νοσοκομειακές αρχές είχε δεχτεί αληθινή σφαίρα στην πλάτη.

 

Χαμάς: «Καμία υποχώρηση» 

Αψηφώντας τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης νέας εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων, η Χαμάς ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ.

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.890 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

 

Διαδήλωση Ισραηλινών κατά του πολέμου στη Γάζα

Τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα, αψηφώντας τις απαγορεύσεις της αστυνομίας σχετικά με τη συνάθροιση σε πόλεις που βρίσκονται εντός εμβέλειας επιθέσεων από πυραύλους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε τη Γάζα».

tel-aviv-diadilosi

Σχετικά θέματα:
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top