nel-epress

10/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

EΛΛΑΔΑ

Δέκα ώρες οι επιβάτες «όμηροι» στο λιμάνι της Καβάλας

Και πάλι πρόβλημα με το «European Express» της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, λόγω επίσχεσης εργασίας που έκαναν 12 από τα μέλη του πληρώματος. Με πολύωρη καθυστέρηση έφτασαν στον προορισμό τους οι 903 επιβάτες, που περίμεναν χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει.
      Pin It

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες και για πολλοστή το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται και φθάνουν στον προορισμό τους με πολύωρη καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «European Express» της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ.

Αυτή τη φορά δεν υπήρξε μηχανική βλάβη ή πρόβλημα στα καύσιμα όπως τις προηγούμενες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω επίσχεσης εργασίας που έκαναν 12 από τα μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι της Καβάλας στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου με 903 επιβάτες για Μύρινα-Μυτιλήνη- Χίο-Σάμο.

Οι επιβάτες περίμεναν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει και γύρω στις 5 το απόγευμα η ΝΕΛ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Καβάλας λόγω επίσχεσης 12 ναυτικών και ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά της εταιρείας να λυθεί το πρόβλημα.

Μετά από δέκα ολόκληρες ώρες και ενώ ο κόσμος βρισκόταν στο λιμάνι εξοργισμένος και αγανακτισμένος, το πλοίο αναχώρησε τελικά στις 10.10 το βράδυ του Σαββάτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις την προηγούμενη Δευτέρα σχεδόν 700 άνθρωποι παρέμειναν για 23 ώρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς το πλοίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω δυσκολίας στον ανεφοδιασμό καυσίμων. Για το περιστατικό μάλιστα ενημερώθηκε και η εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top