Η Σάντρα Μπούλοκ στο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν

11/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρώτη στη λίστα Forbes, με 51 εκατ. δολάρια

Σάντρα Μπούλοκ, η πιο ακριβοπληρωμένη του Χόλιγουντ

      Pin It

Τον Ιούλιο η Σάντρα Μπούλοκ γιόρτασε τα 50 χρόνια της, περίπου ίσα με τα 51 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που την κάνει την πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιό του Χόλιγουντ, σύμφωνα με τη λίστα του οικονομικού περιοδικού Forbes. Η διάσημη ηθοποιός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για την επιτυχία της ταινίας «Gravity», που της απέφερε μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων και την ανέβασε στην κορυφή. Παρότι η ίδια δεν κράτησε το Οσκαρ, το «Gravity» απέσπασε επτά και είχε κέρδη 716 εκατ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

 

Η πανέμορφη Τζένιφερ Λόρενς, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Αγώνες πείνας» βρίσκεται με 34 εκατ. δολάρια στη δεύτερη θέση της περίφημης λίστας που δημοσίευσε τα έσοδα των διάσημων γυναικών ηθοποιών κατά το διάστημα Ιουνίου 2013-Ιουνίου 2014. Ακολουθεί με τρία εκατομμύρια λιγότερα η Τζένιφερ Ανιστον, η οποία μπορεί να μην κάνει τρομερή επιτυχία με κωμωδίες του τύπου «Αφεντικά για σκότωμα», ωστόσο όπως φαίνεται εξακολουθεί να εισπράττει τη φήμη από τα «Φιλαράκια».

 

Στη λίστα βρίσκουμε στην τέταρτη θέση την Γκουίνεθ Πάλτροου (19 εκατ. δολ.), που επανέκαμψε με το «Ιron Man 3». H Αντζελίνα Τζολί, που πέρυσι βρισκόταν στην κορυφή, φέτος πήρε την κατιούσα και μοιράζεται την πέμπτη θεση (18 εκατ. δολ.) με την Κάμερον Ντίαζ. Ακολουθούν η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία ετοιμάζεται να γίνει μητέρα (17 εκατ.), η Εϊμι Ανταμς μαζί με τη Ναταλί Πόρτμαν (13 εκατ.) και τέλος η Κρίστεν Στιούαρτ (12 εκατ.).

 

Ασφαλώς τα κέρδη είναι εντυπωσιακά, σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς οι 10 πλέον καλοπληρωμένες ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν συνολικά 226 εκατ. δολάρια. Ομως, όπως επισημαίνει το Forbes, δεν κατάφεραν να συναγωνιστούν τους άντρες συναδέλφους τους, οι οποίοι στο αντίστοιχο τοπ τεν, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από ένα μήνα, έχουν σχεδόν τα διπλάσια έσοδα, δηλαδή 419 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πρώτος και καλύτερος είναι ο 49χρονος Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά κρατάει τα σκήπτρα στη λίστα, με μια περιουσία 75 εκατ. δολ., η οποία οφείλεται στην επιτυχία ταινιών όπως «Iron Man» και «Οι εκδικητές», που βασίζονται σε κόμικς. Ετερος λάτρης της περιπέτειας, ο Ντουέιν Τζόνσον, που στη νέα του ταινία κάνει τον Ηρακλή, έρχεται δεύτερος στη λίστα με 52 εκατ. Ακολουθούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κρις Χέμσγουορθ. Χόλιγουντ είναι και γυρίζει…

 

Επιμ.: Παρή Σπίνου

 

Scroll to top