Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Ενα μήνα σχεδόν μετά την επιστροφή στη φυλακή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, χθες το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να τον παραπέμψει σε δίκη και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

 

Με βούλευμα του ανώτερου δικαστικού συμβουλίου, λοιπόν, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πάντως, ο πρώην δήμαρχος και η σύζυγός του, Ελένη, που ήταν συγκατηγορούμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαλλάσσονται για επιμέρους χρηματικές καταθέσεις, οι οποίες εντοπίστηκαν σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και για την αγορά σπιτιού που διατηρούν στον οικισμό Αγίου Αθανάσιου Πέλλας.

 

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο πρώην δήμαρχος χρησιμοποίησε τον τραπεζικό τομέα για να προσδώσει νομιμοφάνεια στα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από την υπεξαίρεση του δημοτικού ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

 

«Χρησιμοποίησε δε τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν και τη διακίνηση χρηματικών ποσών, τα οποία αποτελούν έσοδα, προερχόμενα από την άνω εγκληματική δραστηριότητα, με σκοπό να προσδώσει νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

 

Αναφέρεται επίσης ότι προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά, συνολικά αξίας 259.791 ευρώ, που κατατέθηκαν, από τον Αύγουστο 1999 έως τον Αύγουστο 2001, σε κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, τον οποίο διατηρούσαν ο πρώην δήμαρχος και το «δεξί του χέρι», ο τότε γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

 

Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας μήνας από την ημέρα που ο πρώην δήμαρχος επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Διαβατών με ποινή κάθειρξης 12 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση. Και μπορεί ο κ.Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρειο Πάγο να ζητά την επανεξέταση της υπόθεσής του, διότι όπως διατείνεται «ένας αθώος βρίσκεται άδικα στη φυλακή», όμως οι δικαστικές του περιπέτειες φαίνεται πως δεν έχουν τέλος.

 

Scroll to top