12/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ Ο ΜΑΪΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ

«Ηταν βρόμικος και ουρούσε στο πάτωμα»

      Pin It

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια από τον θάνατό του, αλλά ούτε η φήμη του ούτε οι φήμες γύρω από το όνομά του έχουν μειωθεί. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ο βασιλιάς της ποπ, και πλέον και ο βασιλιάς της προβοκάτσιας, αλλά εναντίον του. Μόλις χθες, με δηλώσεις τους στη «New York Post», πέντε από τις πρώην καθαρίστριες της Neverland –του ιδεατού κόσμου που είχε χτίσει στη Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια– τον κατηγόρησαν ως «τον πιο νοσηρό σταρ του Χόλιγουντ, που ζούσε μέσα στη βρόμα και ουρούσε στο πάτωμα».

 

Χωρίς να μιλήσουν επωνύμως, περιέγραφαν πως έμπαινε μέσα στο σπίτι με τα πόδια γεμάτα από τις ακαθαρσίες των ζώων που φιλοξενούσε στο τεράστιο πάρκο του και πως απειλούσε ότι θα τους πετούσε σβουνιές, αν τολμούσαν να του κάνουν κάποια παρατήρηση. «Το 1993, τον είχαν επισκεφθεί οι πολύ καλές του φίλες, Οπρα Γουίνφρεϊ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Το σπίτι έλαμπε στην κυριολεξία. Με το που έφυγαν, όμως, ο Τζάκσον κάθισε ακριβώς εκεί που είχε περπατήσει πριν από λίγο η Οπρα, κατέβασε το φερμουάρ του και ούρησε κανονικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα». Αλλοι, παρόμοια συμπεριφορά θα τη θεωρούσαν αντισυμβατική, ίσως και με βαθύτερο συμβολικό περιεχόμενο, αλλά ο Τύπος απλώς την κατακρίνει.

 

«Βέβαια, δεν ήταν πάντα έτσι», σπεύδει να δηλώσει μία από τις πέντε. «Ολα άλλαξαν μετά την πρώτη δημόσια κατηγορία για παιδεραστία, την ίδια χρονιά. Από κει και πέρα, έγινε άλλος άνθρωπος». Ο Τζάκσον είχε τότε αναγκαστεί να καταβάλει στους γονείς του 13χρονου Τσάντλερ 20 εκατομμύρια δολάρια και μετά νοσηλεύτηκε σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για να μπορέσει να το ξεπεράσει. «Από τότε, έγινε απότομος και βρομερός. Αλλαξε εντελώς»… ίσως και όχι άδικα, καθώς «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα» και ο Τζάκσον -αιώνιο παιδί ο ίδιος– φαίνεται πως δεν άντεξε τον διασυρμό, από τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, βάλλεται ακόμη και μετά θάνατον.

 

Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αυστραλός χορογράφος Γουέιντ Ρόμπσον κατέθεσε αγωγή εναντίον του, ισχυριζόμενος πως ως παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον τραγουδιστή. Ποσοστά από την περιουσία του εκλιπόντος διεκδικεί και ο 36χρονος σήμερα Τζέιμς Σέιφτσακ, με μήνυση για παρενόχληση, όταν τη δεκαετία του ‘80 γύρισε με τον Τζάκσον μια διαφήμιση για την Pepsi. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν αρχικά από το δικαστήριο, καθώς έχουν περάσει 20 χρόνια και δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ωστόσο η έφεση από τον Σέιφτσακ αναμένεται να εκδικαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου… Eίναι πολλά τα λεφτά βλέπεις, ακόμη και μετά θάνατον!

 

Επιμ.: Νόρα Ράλλη

 

Scroll to top