iereas-ebola-ispania

12/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κατέληξε ο Ισπανός ιερέας που είχε μολυνθεί από Έμπολα

Ο Μιγκουέλ Παζάρες, ο πρώτος Ευρωπαίος που προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν στη Λιβερία, κατέληξε στο νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπου νοσηλευόταν.
      Pin It

Ο 75χρονος Ισπανός ιερέας, που είχε μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Λιβερία στην πατρίδα του στις 7 Αυγούστου έχοντας μολυνθεί με τον ιό ενώ εργαζόταν για μη κυβερνητική οργάνωση στην αφρικανική χώρα, έχασε τελικά τη ζωή του.

Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο που μολύνθηκε και κατέληξε από τον Έμπολα, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

 

iereas-ebola-ispania2

Στις 7 Αυγούστου ο ιερέας είχε μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Λιβερία στη Μαδρίτη και από εκεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε (Reuters).

 

 

Η καλόγρια που εργαζόταν μαζί με τον Μιγκουέλ Παζάρες και η οποία επαναπατρίστηκε βρέθηκε τελικά αρνητική στον ιό μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Η Λιβερία θα παραλάβει ποσότητες του πειραματικού φαρμάκου για τον Έμπολα που επαρκούν για τη θεραπεία μόνο των δύο Λιβεριανών γιατρών που έχουν μολυνθεί με τον ιό, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Λούις Μπράουν ύστερα από την έγκριση για την εξαγωγή του φαρμάκου που έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο Μπράουν είπε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας επικοινώνησε με την παρασκευάστρια εταιρεία του ZMapp, τη Mapp Biopharmaceutical, και ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει γρήγορα την εξαγωγή του.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι γιατροί είχαν ήδη συναινέσει γραπτώς για τη θεραπεία.

 

efsyn.gr

Scroll to top