12/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εδιωξε 95 εκατ. ευρώ!

Ο Φαν Χάαλ δεν υπολογίζει Τσιτσαρίτο, Ραφαέλ, Νάνι, Αντερσον και τον Φελαϊνί των 30 εκατομμυρίων.
      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Ο Λουίς φαν Χάαλ πήρε το… τσεκούρι του και ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τους πειραματισμούς με την ενδεκάδα και το επιτυχημένο πέρασμα από το International Champions Cup των Ηνωμένων Πολιτειών που η ομάδα του κατέκτησε, σειρά έχει το ξεκαθάρισμα του ρόστερ.

 

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Ολλανδός είχε τετ α τετ με πέντε παίκτες, στους οποίους είπε ότι δεν τους υπολογίζει στα πλάνα του και ότι καλό θα είναι να βρουν τον επόμενο προορισμό τους προτού κλείσει η μεταγραφική περίοδος στο τέλος Αυγούστου.

 

Οι «κομμένοι» είναι οι Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, Ραφαέλ, Νάνι, Αντερσον και Μαρουάν Φελαϊνί – ο Βέλγος μέσος για τον οποίο ο Ντέιβιντ Μόγες πέρσι ξόδεψε σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον φέρει στη Γιουνάιτεντ από την Εβερτον. Συνολικά η πεντάδα αυτή είχε στοιχίσει στους «κόκκινους διαβόλους» γύρω στα 95 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που είναι δύσκολο (προς αδύνατο…) να βρει από πιθανή πώλησή τους.

 

Αυτός που, μέχρι στιγμής, γλιτώνει τον μαυροπίνακα είναι ο Ιάπωνας Σίνζι Καγκάουα, ο τρίτος πλέον τη τάξει πλέι μέικερ της ομάδας, μετά τους Ισπανούς μπαλαδόρους Χουάν Μάτα και Αντερ Ερέρα.

 

Μετά το ξεκαθάρισμα, σειρά έχουν οι τελευταίες πινελιές. Οι μεταγραφές των Ερέρα και Λουκ Σο είχαν δρομολογηθεί όσο ακόμα ο Μόγες βρισκόταν στον πάγκο και πήραν το «ΟΚ» του Ολλανδού. Οπότε πλέον άπαντες περιμένουν τις μεταγραφικές κινήσεις που θα υπογράψει ο ίδιος ο 62χρονος τεχνικός.

 

Σε συνέντευξή του στην «Daily Mail», o Λουίς φαν Χάαλ παραδέχτηκε ότι θα ’θελε να φέρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναν εξτρέμ όπως ο Ανχελ ντι Μαρία ώστε να έχει εναλλακτικές λύσεις για την ενδεκάδα του: «Εχω πέντε «εννιάρια» και τέσσερα «δεκάρια» στο ρόστερ μου, όμως δεν έχουμε κανένα εξτρέμ, τουλάχιστον όχι πρώτης γραμμής όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Ντι Μαρία. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζω άλλα συστήματα, όπως έχετε διαπιστώσει από τους πρόσφατους αγώνες μας».

 

Οσο για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό που χρειάζεται η ομάδα, η πρώτη επιλογή ήταν ο Βερμάλεν, που τελικά πήγε στην Μπαρτσελόνα. Μια άλλη οψιόν που αρέσει είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ματς Χούμελς, στον οποίο η Ντόρτμουντ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού προκειμένου να τον δελεάσει για να μείνει στο «Βεστφάλεν». Τρίτος στη λίστα, ένας Ολλανδός, ο Ντάλεϊ Μπλιντ. Η κούρσα των εξοπλισμών έχει μόλις ξεκινήσει…

 

Scroll to top