ktinotrofoi

12/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόσχονται εξόφληση για να προλάβουν τις κινητοποιήσεις

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαρρέουν ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που οι κτηνοτρόφοι προσανατολίζονταν σε αγωνιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων .
      Pin It

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί σε γεωργούς και κτηνοτρόφους το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου έτσι να καλυφθεί το σύνολο της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 – σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διαθέσιμη αρχική πίστωση για την πρώτη δόση ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων καταβλήθηκαν ήδη σε παραγωγούς 60,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο, στο επόμενο διάστημα και αφού επιλυθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με 7.000 κτηνοτρόφους, οι οποίοι έμειναν εκτός εξισωτικής, στην παρούσα φάση, θα πιστωθεί και η δεύτερη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 57 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται συνολικά σε 130 εκατ. ευρώ.

 

Προσανατολίζονταν σε κινητοποιήσεις

Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι – και πριν από την παραπάνω ανακοίνωση του υπουργείου – προσανατολίζονταν σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με την πραγματοποίηση συμβολικών αποκλεισμών στα κτίρια των κατά τόπους Περιφερειών, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των λοιπών οφειλόμενων από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Οι ίδιοι διεκδικούν ακόμη την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν σήμερα (Τρίτη) συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

 

efsyn.gr

Scroll to top