13/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οπου πήγαιναν τα κλιμάκια γίνονταν προσλήψεις!

Ο υπουργός Εργασίας μάς πληροφόρησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη... μαύρη εργασία. Και η «Αρτεμις» που την έδειχνε στο 1,8%, κύριε Βρούτση.
      Pin It

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος ξαφνικά με δηλώσεις του μας πληροφόρησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία…

 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάθε μήνα προσπαθεί μέσω του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ να μας πείσει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2013 που λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα «κατατροπώθηκε» η ανασφάλιστη εργασία, αφού οι έλεγχοι που διενεργούνται δείχνουν παραβατικότητα της τάξης του 1,8%, όταν νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, ανερχόταν στο 40%!

 

Η διαπίστωση του προβλήματος από την πλευρά του κ. Βρούτση, ο οποίος επιδίδεται μετά μανίας σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στην ελληνική αγορά εργασίας, προήλθε από το γεγονός ότι οι έλεγχοι που διενήργησαν μεικτά κλιμάκια σε 25 τουριστικές περιοχές κατέδειξαν θεαματική αύξηση των προσλήψεων τις ημέρες που βρισκόταν το κλιμάκιο στην περιοχή και διενεργούσε τους ελέγχους.

 

Ενδεικτικά λοιπόν στη Σαντορίνη, από 12 ώς 17 Ιουνίου που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο στο νησί έγιναν 541 προσλήψεις, δηλαδή 108 προσλήψεις καθημερινά, όταν τις υπόλοιπες ημέρες οι προσλήψεις δεν ξεπερνούσαν τις 80. Ανάλογη εικόνα στη Μύκονο όπου στο ίδιο διάστημα έγιναν 305 προσλήψεις (ή 61 καθημερινά) όταν τις υπόλοιπες ημέρες δεν ξεπερνούν τις 45. Παρόμοια κατάσταση προκύπτει και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Ωστόσο το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει αυταπόδεικτα είναι ότι το πραγματικό μέγεθος της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στο 40-50% και το μόνο που έχει καταφέρει το ΑΡΤΕΜΙΣ είναι να παραπληροφορεί συστηματικά, καταλήγοντας ότι η ανασφάλιστη εργασία έχει παταχθεί και κινείται σε ποσοστά κάτω του 2%.

 

Τζ.Ρ.

 

Scroll to top