train

13/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ελβετία

Μεγάλη κινητοποίηση των ελβετικών αρχών καθώς στο τρένο βρίσκονταν 200 επιβάτες. Τουλάχιστον δυο βαγόνια «κρέμονται» στο κενό. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες .
      Pin It

Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε την Τετάρτη στη νοτιοανατολική Ελβετία. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Εφτά επιβάτες τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι πέντε είναι σοβαρά όπως μεταδίδει το Russia Today.

train1

 

Στο σημείο έχουν φθάσει σωστικά συνεργεία, ενώ όπως έγινε γνωστό το τρένο ταξίδευε από την περιοχή Τσουρ στο Σεν Μόριτζ, ενώ ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στην Γκριζόν της Ελβετίας.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το κινητήριο όχημα του τρένου, έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, επικαλούμενο τη σιδηροδρομική εταιρεία.  

train2

«Αυτό το καλοκαίρι είχαμε μεγάλο αριθμό κατολισθήσεων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τον Ιούλιο», δήλωσε στην εφημερίδα 20 minutes ο Άρθουρ Σάντρι, που είναι ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις κατολισθήσεις, τις χιονοστιβάδες και τα δάση.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13:45 ώρα Ελλάδας σε πλαγιά του βουνού και η πρόσβαση στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει παρά πεζή.

 

efsyn.gr

Scroll to top