15/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ

Παλιά και νέα αδιέξοδα για την κυβέρνηση

      Pin It

Τα πολλαπλά αδιέξοδα της κυβερνητικής τακτικής αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας αφορμή από την «πλημμυρίδα» των ανοικτών ζητημάτων που έχει να αντιμετωπίσει το Μαξίμου εν μέσω θέρους. Η Κουμουνδούρου θεωρεί άλλωστε ότι η μνημονιακή «φοροκαταγίδα», όπως αυτή εκδηλώθηκε με τον ΕΝΦΙΑ, και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει «κατεβασμένα τα χέρια» στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

 

«Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «η εμμονή της στη μνημονιακή πολιτική οδηγεί, με τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και στη δήμευση περιουσιών νοικοκυριών». Επ’ αυτού άλλωστε χαρακτηρίζει «αστείες δικαιολογίες» τα περί «λάθους στο λογισμικό» στον υπολογισμό του φόρου.

 

Δεν διαφεύγει μάλιστα την προσοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ότι η κυβέρνηση «αδυνατεί να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και των αγροτών» και εν τέλει καταφέρνει μόνο να μένει «ουραγός των εξελίξεων». Αυτή η στάση άλλωστε ακολουθείται από την κυβέρνηση και στο γενικότερο οικονομικό πεδίο, ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με επικοινωνιακά τερτίπια.

 

«Ωστόσο, δεν της απομένει πολύς χρόνος για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική» εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εν μέσω του Αυγούστου κράτησε σημαντικές δυνάμεις της στην Αθήνα. Η διαχείριση άλλωστε των καταστάσεων που δημιούργησαν τα έκτακτα νομοθετήματα της κυβέρνησης στο θερινό τμήμα της Βουλής χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετική από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιβάλαμε την ατζέντα μας τόσο στη Βουλή όσο και στις περιφερειακές πόλεις» λένε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι δημιουργείται μια «καλή αντιπολιτευτική μαγιά» εν όψει του θερμού φθινοπώρου.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top