15/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Μουσική

Γιάννης Χαρούλης

 

Ο Γιάννης Χαρούλης «διατρέχει» το καλοκαίρι με μια σειρά συναυλιών. Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στη μουσική σκηνή. Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της.

 

i 16/8: Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 20/8: Σπάρτη

 

ΕΚΘΕΣΗ

Καράβια: ομαδική θεματική έκθεση

 

Η Titanium Yiayiannos Gallery ολοκληρώνει το φετινό της πρόγραμμα με μια ομαδική έκθεση με θέμα: Καράβια. Πολλοί καλλιτέχνες εκθέτουν διαφορετικά μεταξύ τους έργα σε τεχνοτροπία και διαστάσεις, με κοινό θέμα και άξονα τα καράβια, σε μια έκθεση η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκειά της.

 

i  Ωρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 6 μ.μ.-10 μ.μ., Σάβ.-Κυρ. 11 π.μ.-3 μ.μ. Β. Κωνσταντίνου 44, 2107297644, www.titaniumartgallery.com

 

ΤΕΧΝΗ

Santorini Arts Factory

 

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Ετους Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες και ένας εκθεσιακός εικαστικός κύκλος με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής διαμορφώνουν το πρόγραμμα για την πρώτη αυτή διοργάνωση του SAF.

 

i 16/8: Συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά, με τίτλο «Αρμένικη Βίζιτα». 18/8: Συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου με την Ευγενία Καρλαύτη. 18 – 21/8: Ανοιχτό Εργαστήριο και Εργαστήριο για παιδιά από τον Γιώργο Σαμψωνίδη. 20/8: Θεατρική Παράσταση για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα» από το Θέατρο Αυλαία. 21/8: Συναυλία από τους «Εφεξής». 23/8: Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

 

ΣΙΝΕΜΑ

Λόγια και εικόνες

Στους κινηματογράφους

 

Ενας επιδεικτικός καθηγητής Φιλολογίας και μια στωική καθηγήτρια Καλών Τεχνών συγκρούονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους σε ιδιωτικό κολέγιο. Το φλερτ που αρχίζει ανάμεσά τους θα προκαλέσει έναν έντονο ανταγωνισμό τόσο στους ίδιους όσο και στους μαθητές των τάξεών τους, καθώς όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι πιο ισχυρό… Η δύναμη των εικόνων ή των λέξεων.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαδρομές στη Μάρπησσα…

22-24 Αυγούστου, καθημερινά στις 19.00

 

Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης των «Διαδρομών στη Μάρπησσα» σάς προσκαλεί στο πολιτιστικό, βιωματικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Αυγούστου στη Μάρπησσα της Πάρου. Οι διαδρομές στη Μάρπησσα δίνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο ραντεβού τους με όσους θέλουν να ανακαλύψουν την αυθεντική Πάρο. Βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες, «ταξιδεύοντας στον χρόνο» μέσα από προτεινόμενους σταθμούς και εκθέσεις, που πλαισιώνονται από δράσεις, συναυλίες, παιχνίδια και εργαστήρια.

 

Καθημερινά από τις 19.00 στον παραδοσιακό οικισμό, με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους επισκέψιμους χώρους και εκδηλώσεις. Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση, περπατήστε στη Μάρπησσα.

 

ΘΕΑΤΡΟ

H νεράιδα

 

Η ομάδα «naan» παρουσιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης το θεατρικό έργο «H νεράιδα» βασισμένο στο έργο του Ζαν Ζιροντού. Πρόκειται για ονειρόδραμα, γραμμένο το 1938 εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος αποκόπηκε από την ποιητική και πνευματική του διάσταση.

 

Σήμερα που η σύγχρονη αντιστοιχία του πολέμου μεταφράζεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την πραγματική του φύση. Για τη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα η επαφή με αυτό το έργο έγινε το 2004 στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε διασκευή Μαρίας Κυριάκη.

 

i  Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους. Λίμνη Βουλιαγμένης, 18-24 Αυγούστου

 

Φεστιβάλ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

 

Από τις 16 μέχρι και τις 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Η Ιεράπετρα θα φιλοξενήσει μια εμβληματική και αντιπροσωπευτική κιβωτό από πρωτοεμφανιζόμενα και μη ντοκιμαντέρ, με σκοπό να ταξιδέψει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό κόσμο εμπειριών και γνώσεων.

 

Το πολιτιστικό ταξίδι θα ξεκινήσει με μια φαντασμαγορική έναρξη στις 16 Αυγούστου σε κεντρικό σημείο της Ιεράπετρας, η οποία θα περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας ιστορικής αναδρομής του τόπου μας με αναφορές στους Μινωίτες, τους Ρωμαίους, τους Ενετούς, του Βυζαντινούς, τους Μικρασιάτες και τους σύγχρονους Κρήτες, με τη συμμετοχή της Μινωικής Αυλής, πολιτιστικών συλλόγων και σπουδαίων καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Χρυσή» σε σκηνοθεσία Ε. Βλάσση και «Οι Νύμφες του Hindu Kush» σε σκηνοθεσία Ανέττας Παπαθανασίου.

 

Στο Πανόραμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν διεθνώς βραβευμένα ντοκιμαντέρ παραγωγής από το 2010 έως 2014, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά το κόσμο. Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν δέκα ντοκιμαντέρ με θεματικές ενότητες: Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights), Καταγραφή Μνήμης (Recordings Of Memory), Δραματοποιημένα Ντοκιμαντέρ (Docudrama), Εικόνες του Κόσμου (Views of the World ), Αληθινές Ιστορίες (True Stories), Ελληνικό Πανόραμα (Greek Panorama), Ανθρώπινα Οδοιπορικά (Human Journeys), Ανθρώπινα Πορτρέτα (Ηuman Portraits), Ντοκιμαντέρ Νέων Δημιουργών (Young Directors).

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τις σελίδες μας www.festivalierapetra.gr/ και www.facebook.com/festivalier

 

[email protected]

 

Scroll to top