Stefanidi-Katerina

14/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

«Ασημένια» η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό στίβου

Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, καθώς πέρασε τα 4,60 μέτρα στο επί κοντώ. Εξάλλου, στον τελικό των 200μ. προκρίθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας. Αντίθετα, αποκλείστηκαν από τον τελικό των αγωνισμάτων τους, οι Μπελιμπασάκη, Δουβαλίδης και Λεμπέσης.
      Pin It

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, στο επί κοντώ. Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε τα 4,60 μέτρα και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από τη Ρωσίδα Αντζέλικα Σοντόροβα που πέρασε με την τελευταία προσπάθεια τα 4,65 και κατέλαβε την πρώτη θέση.  Τρίτη ήταν η Γερμανίδα, Λίζα Ρίζιχ, με την ίδια επίδοση αλλά περισσότερες προσπάθειες από τη Στεφανίδη (4,60). Στο ίδιο αγώνισμα, την 7η θέση κατέλαβε η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,35μ.

Αυτό ήταν το 20ό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Λίγο νωρίτερα, ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στη Ζυρίχη. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 3ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με επίδοση 20.40 και θα είναι παρών στον τελικό με τον οποίον ολοκληρώνεται η αυριανή ημέρα των αγώνων.

Αντίθετα, η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν τα κατάφερε στα ημιτελικά των 200μ. γυναικών και έμεινε εκτός τελικής 8άδας. Η Ελληνίδα σπρίντερ έτρεξε στην τρίτη σειρά και τερμάτισε έκτη σε 23.37.

Ομοίως, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό των 110μ. με εμπόδια, καθώς στην κούρσα του ημιτελικού, τερμάτισε έκτος στην πρώτη σειρά με 13.56.

Αποκλεισμός και για τον Σπύρο Λεμπέση από τον τελικό του ακοντίου, καθώς η καλύτερη βολή του ήταν μόλις στα 74,14 μέτρα.

efsyn.gr

Scroll to top