ebola

15/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

«Σημαντικά» υποτιμημένο το μέγεθος της επιδημίας του Έμπολα

Το προσωπικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τον θανατηφόρο ιό και διαπίστωσε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων υποτιμά σημαντικά την κλίμακα της επιδημίας».
      Pin It

«Το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική συνεχίζει να επεκτείνεται, με 1.975 περιπτώσεις και 1.069 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε,» αναφέρει η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

ebola-eksetaseisΣύμφωνα με τον ΠΟΥ, το μέγεθος της επιδημίας είναι «σημαντικά υποτιμημένο» καθώς η έξαρση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού είναι η πιο σοβαρή από το 1976.

Αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός συντονίζει τις ενέργειές του ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο μαζική διεθνή ανταπόκριση και υποστήριξη από διάφορες χώρες και οργανισμούς που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.

Τέσσερα νέα θύματα στη Νιγηρία

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα στη Νιγηρία αυξήθηκε σε τέσσερις, ενώ έξι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό νοσηλεύονται στο Λάγκος, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας.

Δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία εκτός του Λάγκος, αλλά οι αρχές έχουν εκφράσει φόβους πως νοσοκόμα ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό όταν ταξίδεψε στο Ενούγκου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η νοσοκόμα ήταν ανάμεσα στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν παράσχει φροντίδες στον Πάτρικ Σόγερ, Λιβεριανό που άθελά του μετέφερε τον ιό στο Λάγκος όταν έφτασε στο αεροδρόμιο και κατέρρευσε την 20ή Ιουλίου. Ο άνδρας απεβίωσε την 25η Ιουλίου.

Η νοσοκόμα άρχισε να έχει συμπτώματα του Έμπολα ενώ βρισκόταν στο Ενούγκου, πριν μεταφερθεί στο Λάγκος για θεραπεία.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top