erdogan

15/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλυψε ότι το όνομά του διαδόχου του στην πρωθυπουργία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
      Pin It
ntavoutoglou

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου (Reuters)

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τη 13η επέτειο από την ίδρυση του ΑΚΡ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 21 Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του κόμματος και μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας.

Τα μέλη του κόμματος θα εγκρίνουν το πρόσωπο που θα επιλεγεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου, όμως είναι μάλλον απίθανο να μην ψηφιστεί ο διάδοχος που θα επιλέξει ο Ερντογάν.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα, στις 28 Αυγούστου.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», που πρόσκειται στην κυβέρνηση, γράφει ότι ο Ερντογάν πρότεινε για νέο πρόεδρο του κόμματος τον νυν υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Μπουλέντ Αρίντς και τον Αλί Μπαμπατσάν.

 

Σχετικό θέμα: Ερντογάν ο μεγαλοπρεπής
efsyn.gr

Scroll to top