giatroi-xoris-sunora-ebola

15/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Προειδοποιήσεις για ταχύτατη εξάπλωση του Έμπολα

H επιδημία του αιμορραγικού πυρετού στη Δυτική Αφρική «εξαπλώνεται και η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ικανότητά μας να τον αντιμετωπίσουμε», προειδοποίησε η διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
      Pin It

Έπειτα από επίσκεψη δέκα ημερών στη Λιβερία, η Τζοάν Λιου, επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δήλωσε ότι «έχουμε πλήρη ανεπάρκεια υποδομών», τονίζοντας πως «εάν δεν σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην περιοχή, δεν θα σταθεροποιήσουμε ποτέ την περιοχή».

«Και δεν πρόκειται παρά για την κορυφή του παγόβουνου», πρόσθεσε η ίδια.

Εντωμεταξύ το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (PAM) θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του προς ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουϊνέα προκειμένου να αποτρέψει μία επισιτιστική κρίση στις χώρες που πλήττονται από τον ιό Έμπολα ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό γραφείο του Προγράμματος στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

«Έπειτα από αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, θα προσφέρουμε βοήθεια σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις ζώνες υγειονομικού ελέγχου στις 3 πληγείσες χώρες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φαμπιέν Πομπεϊ, εκπρόσωπος τύπου του Προγράμματος για τη Δυτική Αφρική.

Σχετικό θέμα: «Σημαντικά» υποτιμημένο το μέγεθος της επιδημίας του Έμπολα

 

efsyn.gr

Scroll to top