ebola

17/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ασθενής σε καραντίνα μετά από υποψίες για Έμπολα στην Ισπανία

Σε καραντίνα στο Αλικάντε νοσηλεύεται ο ασθενής, η κατάστασή του οποίου θεωρείται σταθερή. Οι αρχές της Κένυας έκλεισαν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό .
      Pin It

Σε καραντίνα, σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Αλικάντε νοσηλεύεται ένας άνθρωπος που ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.  Ο ασθενής παραμένει στην απομόνωση, στο νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη και η κατάστασή του θεωρείται σταθερή.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν γίνει στον ασθενή θα γίνουν γνωστά πιθανότατα αύριο, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή.

Πρόκειται για το πρώτο πιθανό κρούσμα στην Ισπανία μετά τον θάνατο ενός ασθενή, επαναπατρισμένου ιεραπόστολου στη Μαδρίτη στις 7 Αυγούστου, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Την περασμένη Τετάρτη, εκατοντάδες άνθρωποι τίμησαν τα θύματα του Έμπολα, στην κηδεία του Ισπανού ιερέα Μιγκέλ Παχάρες, τον πρώτο νεκρό Ευρωπαίο της επιδημίας αυτής. Ο 75χρονος ιεραπόστολος είχε μεταφερθεί από τη Λιβερία στη Μαδρίτη και του χορηγήθηκε, χωρίς επιτυχία, ένα αμερικανικό πειραματικό φάρμακο που φαίνεται ότι είχε θετικά αποτελέσματα σε δύο Αμερικανούς ασθενείς.

Στην Ισπανία έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα και άλλα ύποπτα κρούσματα, όμως τελικά διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι κανείς από τους ασθενείς αυτούς δεν έπασχε από τον ιό.

Μέσα σε πέντε μήνες, η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχει σκοτώσει 1.145 ανθρώπους, σύμφωνα με την καταγραφή που κάνει ο ΠΟΥ: 380 από τα θύματα προέρχονταν από τη Γουινέα, 413 στη Λιβερία, 348 στη Σιέρα Λεόνε και 4 στη Νιγηρία.

 

Ταξιδιωτική απαγόρευση για χώρες που έχουν πληγεί από Έμπολα

Ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες που προέρχονται από περιοχές της Δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, επιβάλει η Κένυα.

Η άρνηση εισόδου στο έδαφος της Κένυας θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη και θα αφορά επιβάτες πτήσεων που ταξιδεύουν από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα με στόχο είτε να παραμείνουν στο έδαφος της Κένυας είτε να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις για να μεταβούν σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αφρικής,  ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Ναϊρόμπι.

Στο μεταξύ η εταιρεία Airline Kenya Airways ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Τρίτη αεροπορικές πτήσεις προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Στην Κένυα έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού Έμπολα ανέφερε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι είναι ένα κομβικό σημείο καθώς συνδέει τα αεροπορικά ταξίδια σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

 

Σχετικά θέματα: 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top