18/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Εφυγε ο Μάνος Ιωαννίδης

 

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ο νομικός, ιστορικός και ερευνητής της Εθνικής Αντίστασης, Μάνος Ιωαννίδης. Σπούδασε νομικά. Σε ηλικία 17 ετών εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ του Βύρωνα και κατόπιν αναδείχτηκε σε καπετάνιο του λόχου της συνοικίας του ΕΛΑΣ. Εστάλη μάλιστα στη Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Τοποθετήθηκε επιτελής αξιωματικός στο Πρότυπο Τάγμα Καισαριανής και έλαβε μέρος στις συγκρούσεις του Δεκέμβρη 1944.

 

Ως ερευνητής συνεργάστηκε επί χρόνια με την «Αυγή» και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

 

Ν.ΣΒ.

 

„ Σε πολυτελές ξενοδοχείο…

 

Στο ξενοδοχείο πέρασε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς λόγω ισχιαλγίας. Οι φίλοι του από τη Μεσσηνία τον επισκέφτηκαν βέβαια στο Costa Navarino, όπως κάθε χρόνο, αλλά οι συζητήσεις αυτή τη φορά ήταν σύντομες. Οπότε είχε περισσότερο χρόνο για τηλεφωνήματα με τους συνεργάτες του και τους υπουργούς που έχουν προαπαιτούμενα με την τρόικα, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

 

ΜΠ.Α.

 

„ Ζητείται απάντηση

 

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές απ’ το να υποστηρίζει μέσα στα όργανα της Ε.Ε. το ψυχροπολεμικό κλίμα, που εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός στα διεθνή fora, προς βλάβη των λαών και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;», αναρωτιέται η Νάντια Βαλαβάνη, αρμόδια για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στα συμπεράσματα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Η βουλευτής προσέθεσε μάλιστα ακόμα δύο ερωτήματα: «Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε, διμερώς αλλά και στα όργανα της Ε.Ε., να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή; Θα στηρίξει η κυβέρνηση τη συνέχιση της πολιτικής των αντιποίνων και θα την ψηφίσει και πάλι στην επόμενη αξιολόγησή της από μεριάς Ε.Ε.;».

 

Ελπίζουμε μόνο να απαντήσει αρμοδίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Ν.ΣΒ.

 

„ Θα σταματήσει η ταλαιπωρία;

 

Με θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιείται στις 25 και 26 Αυγούστου διημερίδα στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Στην εκδήλωση, η οποία γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας του ΥΝΑ, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα κληθούν να πάρουν μέρος οι βουλευτές του Βορείου Αιγαίου, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

 

Τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες -ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα- είναι τεράστια, καλές είναι οι ημερίδες, αλλά καλύτερο θα ήταν να βρεθούν λύσεις για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των νησιωτών.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

„ «energo»ς πολιτικός

 

Την ησυχία τους έχουν βρει από πρώην μεγαλοπαράγοντα του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάλληλοι των φυλακών -κυρίως του Κορυδαλλού- ο οποίος ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο και μόνο με την ιδιότητα του βουλευτή συνέχιζε να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους των φυλακών προκειμένου να τους επιπλήξει γιατί δεν ικανοποιούσαν τα χατιράκια των προφυλακισμένων-πλούσιων κακομαθημένων φίλων του. Πρόκειται για ηλικιακά νέο «energo» πολιτικό, ο οποίος έβαζε τις φωνές στους σωφρονιστικούς για τα καπρίτσια των προσωρινά εγκλείστων κολλητών του, του λευκού κολάρου φυσικά… Ευτυχώς που εδώ και λίγους μήνες αποφυλακίστηκαν… Ησύχασαν οι φυλακές και οι πρώην έγκλειστοι απασχολούν τα ΜΜΕ για τις χλιδάτες διακοπές τους!

 

Μαρ.Δ.

 

„ Ντίλερς

 

Τον Ιούλιο του 2012 η Τράπεζα Πειραιώς «απορρόφησε» το κομμάτι της «υγιούς» (καλής) Αγροτικής Τράπεζας με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, του ΤΧΣ και των δανειστών, προς 95 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πληρώνονται με πολλές δόσεις για δέκα χρόνια. Προχθές ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε ότι πούλησε μόνο την Αγροτική Ασφαλιστική στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re, εισπράττοντας 90,1 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Πώς βγαίνει ο λογαριασμός;

 

Δ.Τ.

 

„ Αιφνιδιαστική επίσκεψη

 

Στον νομό Φθιώτιδας είχε εκδράμει πριν από λίγες μέρες μαζί με τη σύζυγό του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, και μια και βρέθηκε στον δρόμο που οδηγεί στις περιβόητες φυλακές Δομοκού, που ετοιμάζονται να μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας, αποφάσισε να κάνει μια στάση και να τις επισκεφτεί. Χτύπησε το κουδούνι του εξωτερικού θυρωρείου, συστήθηκε σεμνά στους πρώτους φρουρούς που του άνοιξαν την πύλη των φυλακών οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», δεν είχαν καταλάβει τον υψηλό επισκέπτη! Αφού οι υπεύθυνοι των φυλακών ξεπέρασαν την έκπληξή τους, μια άλλη περίμενε τον ίδιο τον υπουργό, που ζήτησε να δει αν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην εξωτερική φρούρηση, καθώς η φυλακή θα ενισχυθεί από αστυνομικούς φύλακες, ενώ κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους των φυλακών. Εκεί λοιπόν οι υπεύθυνοι των φυλακών δαγκώθηκαν, γιατί τα έργα κατασκευής δεν έχουν καν ξεκινήσει… Τελικά, στην Ελλάδα οι απρόσκλητοι υπουργοί μαθαίνουν την αλήθεια.

 

Μαρ.Δ.

 

„ Καμιά διάκριση…

 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και στο «Χαμόγελο του παιδιού». Καμιά διάκριση ούτε στην περιουσία ενός μη κυβερνητικού φορέα που επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο για να καλύψει την απουσία της πολιτείας. Μετά το «μπουγιουρντί» που στάλθηκε στον οργανισμό η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο, για να συζητήσουν το θέμα. Κατά τη συνομιλία τους διευκρινίστηκε ότι υπάρχει λάθος που αφορά τη φορολογική δήλωση του οργανισμού, το οποίο συμφωνήθηκε ότι θα διευθετηθεί με τροποποιητική δήλωση που θα καταθέσει το «Χαμόγελο του παιδιού» αυτή την εβδομάδα στην Εφορία όπου υπάγεται.

 

Κ.ΤΣ.

 

„ Δρομολόγια τρόμου

 

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και εκατοντάδες επιβάτες του γνωστού πλέον επιβατηγού-οχηματαγωγού «European Express», σημαίας Κύπρου, της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, βίωσαν χθες μια νέα ταλαιπωρία. Στο πλοίο παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να παραμείνει στους Φούρνους της Ικαρίας και οι 476 επιβάτες που επέβαιναν σ’ αυτό να περιμένουν από τις 7.20 το απόγευμα που επρόκειτο να αναχωρήσει για Αγιο Κήρυκο-Σύρο-Πειραιά μέσα στο πλοίο μέχρι να διορθωθεί η βλάβη.

 

Το Σάββατο 9 Αυγούστου περίπου 1.000 επιβάτες έμειναν «όμηροι» για δέκα ώρες μέσα στο «European Express» στο λιμάνι της Καβάλας καθώς είχε λιποθυμήσει ο Β’ μηχανικός και στη συνέχεια έκαναν επίσχεση 12 μέλη του πληρώματος. Λίγες μέρες πριν, περίπου 700 ταξιδιώτες έμειναν για 23 ώρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα καύσιμα.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Ο Γιώργος για τον Ανδρέα

 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται στις αρχές Σεπτεμβρίου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και 50 χρόνια από την εκλογική νίκη της Ενωσης Κέντρου, και ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει την 1η Σεπτέμβρη για να «ανοίξει τα χαρτιά του». Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ενώ, όπως μας πληροφορεί η Κίνηση των 75, «στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ιδρύματος είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

 

Ν.ΣΒ.

 

„ Τηλεαγορές

 

Θυμάστε τον περασμένο Μάιο το σκανδαλάκι με την άδεια εκπομπής τηλεοπτικού σήματος εθνικής εμβέλειας που δόθηκε -προσωρινά, βεβαίως- και με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ στο κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη το νυν ΑΡΤ TV (πρώην ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ, TELECITY κ.λπ.); Ε, τώρα καταλάβανε όλοι γιατί. Τώρα που ο πρώην μποντιμπιλντεράς, πρώην εκπαιδευτής μοντέλων, πρώην ροκάς, πρώην στρατευμένος εθνικόφρων δημοσιογράφος και καναλάρχης, ηγέτης του ΛΑΟΣ, έδωσε όρκο στον κ. Σαμαρά ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο να έρθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Δ.Τ.

 

Scroll to top