18/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Είδε Μίντιλαντ και ανησύχησε

      Pin It

Θορυβημένος από την αγωνιστική εικόνα της Μίντιλαντ επέστρεψε στην Αθήνα ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, που «κατασκόπευσε» την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην πρόσφατη εκτός έδρας νίκη της επί της Κοπεγχάγης (2-1).

 

Ο Αγγλος προπονητής επιβεβαίωσε κατ' αρχάς τις πληροφορίες που είχαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» (και είχε μεταφέρει εκτός των άλλων και ο Ρενέ Χένρικσεν, που ήταν τα «πράσινα μάτια» στο ματς της Μίντιλαντ με τη Σοντερίσκε) και ανέφεραν ότι οι Δανοί είναι ένας αντίπαλος που χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται στο σύνολό της, δίχως «σταρ» και «βεντέτες», αλλά με καλή οργάνωση στο παιχνίδι της και ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση, γεγονός που κρίνεται άλλωστε φυσιολογικό, από τη στιγμή που το πρωτάθλημά τους βρίσκεται στην 5η αγωνιστική, καθώς έχουν ξεκινήσει τους επίσημους αγώνες τους στις 20 Ιουλίου.

 

Οι Δανοί είναι σε καλό επίπεδο από πλευράς τακτικής, ενώ διαθέτουν γρήγορους παίκτες μεσοεπιθετικά και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, στην αμυντική τους γραμμή υπάρχουν κενά προς εκμετάλλευση, τόσο στον άξονα όσο και στα δύο άκρα, με ποδοσφαιριστές που δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι σε πόδια και… αντιδράσεις. Αντίθετα, μέγιστη προσοχή απαιτείται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα επιθετικά στημένα της Μίντιλαντ, καθώς είναι σαφές ότι η δανέζικη ομάδα έχει δουλέψει καλά αυτόν τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην Κοπεγχάγη και τα δύο γκολ που σημείωσαν ξεκίνησαν από εκτελέσεις φάουλ.

 

Πάντως, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Μίντιλαντ και σίγουρα η ηγετική μορφή της άμυνάς της, ο 32χρονος Κρίστιαν Μπακ Νίλσεν, δεν υπολογίζεται στα πλάνα εν όψει του ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο προπονητής της Μίντιλαντ, Γκλεν Ρίντερσχολμ, εξέφρασε μάλιστα αμφιβολίες και για τον επαναληπτικό στη Δανία: «Θα δούμε πόσο σοβαρό είναι, αλλά φοβόμαστε για το χειρότερο. Το γόνατό του είναι πρησμένο και γεμάτο υγρό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί καν να περπατήσει, έτσι είναι αμφίβολος τουλάχιστον για τον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό»…

 

Scroll to top