18/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Είδαμε φως!

Μετά τη βαριά ήττα από τη Λιθουανία με 86-67, η Εθνική νίκησε με 79-71 τη Σλοβενία στο τουρνουά του Κάουνας. Σήμερα κόντρα στη Ν. Ζηλανδία.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Η Εθνική του μπάσκετ νίκησε χθες με 79-71 τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του τουρνουά στο Κάουνας και -κατά κάποιο τρόπο- διασκέδασε τις άσχημες εντυπώσεις που είχε αφήσει με την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα με 86-67 που υπέστη το Σάββατο από την οικοδέσποινα Λιθουανία. Σήμερα (17.15, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη) θα παίξει το τρίτο και τελευταίο της φιλικό επί λιθουανικού εδάφους με αντίπαλο την ασθενέστερη Ν. Ζηλανδία.

2435

Κόντρα στους Σλοβένους του Γιούρι Ζντόβτς, η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε τη δεύτερη νίκη της και μακράν την καλύτερη εμφάνισή της στα πέντε φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι τώρα εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ισπανίας -30 Αυγούστου ώς 14 Σεπτεμβρίου.

 

Η διάθεση, τα πολλά καλά διαστήματα και η εμφάνιση των πρώτων στοιχείων αυτοματισμών άφησαν ικανοποιημένο τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος πλέον περιμένει τη λήξη της τιμωρίας του Νικ Καλάθη και τη συμμετοχή του στο φιλικό της Τετάρτης με την Τουρκία στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ώστε να έχει στα χέρια του όλο το έμψυχο υλικό. «Ηταν το παιχνίδι στο οποίο είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση. Η έλλειψή της στα προηγούμενα φιλικά μάς κόστισε και σε σκορ, αλλά και σε ψυχολογία. Ειδικά στην άμυνα δείξαμε μεγάλη προσήλωση, ενώ κάναμε καλή δουλειά και στα ριμπάουντ. Είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα που έχουμε απέναντι σε πιο αθλητικές ομάδες, μόνο μέσω της άμυνας μπορούμε να το λύσουμε», υπογράμμισε ο Ελληνας ομοσπονδιακός.

 

«Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί για να πάρει μία από τις υψηλές θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχει πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς, έμπειρους κι έξυπνους παίκτες», σχολίασε ο τεχνικός των Σλοβένων, Γιούρι Ζντοβτς.

 

Με τη Σλοβενία (Γκ. Ντράγκιτς 14π.) ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Λιθουανία, είχε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ.

 

Με τη Λιθουανία (Μοτιεγιούνας 18), που έκανε πάρτι μέσα στην ελληνική ρακέτα, κέρδος ήταν η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη (14π.), ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό.

 

Στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας του διημέρου, στο Βελιγράδι η Αργεντινή, αντίπαλος της Ελλάδας στον όμιλο του παγκόσμιου, έχασε με 85-67 από τη Σερβία αλλά και με 97-87 από το Π. Ρίκο, το οποίο επίσης θα είναι στον ίδιο όμιλο στη διοργάνωση. Οι ΗΠΑ (Α. Ντέιβις 20π.) νίκησαν 97-85 τη δυνατή Βραζιλία (Σπλίτερ 16).

 

Scroll to top