18/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διάλεξε νιάτα με Μπενίτες!

Ο Μίτσελ προτιμά για την επίθεση παίκτες που βρίσκονται στην εκκίνηση της καριέρας τους!.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Ο Χόρχε Μπενίτες αποτελεί την επιλογή του Μίτσελ για τη θέση του σέντερ φορ, την ώρα που ο Ολυμπιακός εμφανίζεται αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση Πουλίδο, χωρίς να κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου!

sdfgv

Οι δύο προηγούμενοι Παραγουανοί, ο Νέλσον Βαλντές και ο Ερνάν Πέρες, δεν μπόρεσαν να καθιερωθούν στον Ολυμπιακό στο πρόσφατο πέρασμά τους από του Ρέντη, μα τώρα είναι η σειρά ενός πιο νέου σε ηλικία να δοκιμάσει τη δική του τύχη.

 

Ο Μπενίτες (που έχει το παρατσούκλι «Ελ Κονέχο», που σημαίνει «το… κουνέλι») θα κλείσει στις 2 Σεπτεμβρίου τα 22 και ο Ισπανός τεχνικός τον επέλεξε για τις επιδόσεις του με την Γκουαρανί, με την οποία πέτυχε 17 γκολ στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Επίσης, όπως λένε, διαθέτει και όλα τα άλλα στάνταρ που θέλει ο προπονητής: νέος και με φιλοδοξία να φτιάξει όνομα.

 

Στον Μίτσελ αρέσουν τέτοιοι παίκτες, όπως μας έδειξε και την προηγούμενη σεζόν με τον Κώστα Μήτρογλου αλλά και με τον Μάικλ Ολαϊτάν, για χάρη των οποίων άφησε… αναπληρωματικό τον Σαβιόλα.

 

Ο Ισπανός εξήγησε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησαν τον Ολυμπιακό στην Πόλη για το ματς με τη Φενέρ ότι προτιμά τέτοιου τύπου παίκτες, αυτούς δηλαδή που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους και όχι στη δύση. Υποστήριξε βέβαια και την άποψη ότι μια ομάδα χρειάζεται και την προσωπικότητα ενός Αμπιντάλ ή ενός Σαβιόλα, αλλά μας έχει δείξει αρκετές φορές ότι του είναι πιο ελκυστικό να δουλεύει με τους νέους.

 

Ο Μπενίτες ήρθε προχθές στην Ελλάδα και μετά τον ιατρικό έλεγχο αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ενώ το στοίχημα του Μίτσελ είναι να βάλει άμεσα στην ομάδα δύο παίκτες όπως ο Πουλίδο και ο Μπενίτες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από την άλλη άκρη του κόσμου.

 

Για τον Μεξικανό, οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να γράψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τον επίλογο (κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βρούν με την Τίγκρες), ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να «υποδεχτούν» ξανά τον Κώστα Μήτρογλου, αν η Φούλαμ δεν βρει ομάδα να τον πουλήσει ή να τον δανείσει με τους όρους που θέλει.

 

Από τη στιγμή που παραχωρήθηκε ο Παπάζογλου στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μπροστά ένα βαρύ σέντερ με τα στοιχεία του Μήτρογλου, αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο Διαμαντάκος είναι στο ίδιο στιλ με τον Μπενίτες και τον Πουλίδο.

 

Οι Ισπανοί θέλουν να παίζουν με επιθετικούς που να στριφογυρίζουν στην αντίπαλη περιοχή, οπότε ο Μίτσελ μάλλον θα είναι καλυμμένος με αυτές τις επιλογές…

 

 

Από την Γκλάντμπαχ στον Ολυμπιακό

 

Αρχές Αυγούστου ο Χόρχε Μπενίτες βρέθηκε στη Γερμανία για να υπογράψει στην Γκλάντμπαχ.

 

Υπάρχουν δύο απόψεις για τον λόγο για τον οποίο χάλασε η συμφωνία. Αλλοι λένε ότι οι Γερμανοί απαίτησαν από τον παίκτη να πληρώσει εκείνος την εφορία από το μισό του συμβόλαιο, ενώ δεν του έδιναν δωρεάν σπίτι, αυτοκίνητο και άλλες παροχές που συνηθίζονται στους ποδοσφαιριστές.

 

Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι απλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις. Ετσι, έγινε δεκτή η πρόταση του Ολυμπιακού.

 

Scroll to top