18/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Μαραθώνιος «Αθλος»

      Pin It
fhrfhrf

Τα shuttle bikes για τον διάπλου προς την Κρήτη

 

 

Την όγδοη μέρα της διανύει σήμερα η πρωτοβουλία «Αθλος» που ξεκίνησε από το Ορμένιο Εβρου και έχει φτάσει ώς την Ελαφόνησο, με τελικό προορισμό τη Γαύδο. Οι συμμετέχοντες του «Αθλου» διανύουν αυτή την απόσταση που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια σε ξηρά και θάλασσα, με σκοπό τη στήριξη της «Φλόγας», η οποία παρέχει αρωγή στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

 

 

 

 

Οι Θανάσης και Απόστολος Τσάκλας με την Ελένη Λυγερού ξεκίνησαν από τον Εβρο, πραγματοποίησαν ορειβασία-πεζοπορία περίπου 40 χλμ., ανεβαίνοντας ώς την κορυφή του Ολύμπου, και συνέχισαν την πορεία τους προς την Αθήνα, όπου έτρεξαν τη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου. Στη συνέχεια έφτασαν με τα ποδήλατά τους στον Ισθμό της Κορίνθου.

 

Τα μέλη της ομάδας κάνουν λόγο για μεγάλη σωματική καταπόνηση, λόγω και του καύσωνα που επικρατούσε, αλλά δηλώνουν ότι δεν το βάζουν κάτω, συνεχίζοντας το δύσκολο ταξίδι: «Οσο υπάρχουν παιδάκια με νεοπλασματική ασθένεια, δεν υπάρχει πόνος για μας», δηλώνουν χαρακτηριστικά στη σελίδα που διατηρούν στο facebook.

 

Πλέον το εγχείρημα έχει μπει ίσως στην πιο δύσκολη φάση του, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν 200 μίλια στη θάλασσα με ειδική κατασκευή που κάνει τα ποδήλατα να επιπλέουν στο νερό (shuttle bikes), ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Κρήτης δυσκολεύουν ιδιαίτερα το εγχείρημα. Σήμερα η ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει από τα Κύθηρα και, αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει την Τετάρτη στην Κίσσαμο κι από εκεί στα Σφακιά, για να διανύσει διά θαλάσσης την απόσταση έως τη Γαύδο.

j

Η ομάδα του Aθλου στον Ισθμό της Κορίνθου. Από αριστερά: Θανάσης Τσάκλας, Απόστολος Τσάκλας, Ελένη Λυγερού (Φωτ. από τη σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook)

 

*INFO: Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που οι πολίτες μπορούν να στείλουν γραπτό μήνυμα (SMS) με τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA στο 54234 (1 ευρώ + ΦΠΑ 23%) για τη στήριξη του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

 

Μ.-Α. Κωνσταντόπουλος

 

Scroll to top